[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Batalla d'Oriola - Viquipèdia

Batalla d'Oriola

De Viquipèdia

La batalla d'Oriola fou una batalla lliurada entre les tropes agermanades i les tropes de Pedro Fajardo de Zúñiga y Requesens, marquès de Los Velez el 30 d'agost de 1521, a Oriola (Baix Segura).

Els fets estigueren marcats per unes fortes contradiccions internes entre els agermanats (moderats contra radicals), cosa que els provocà una important pèrdua de força, a poc més d'un més de la impactant victòria en la batalla de Gandia.

La desfeta dels agermanats fou decisiva per la Revolta de les Germanies. En ella perderen la vida més de 2.000 hòmens i anà acompanyada per una important repressió, amb l'execució d'uns quaranta agermanats i la caiguda en mans realistes de tot el sud del Regne de València, des d'Alacant fins a Ontinyent.


Policromia hipotètica de la Dama d'Elx Aquest article sobre la història del País Valencià és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.