[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Barbara Hendricks - Viquipèdia

Barbara Hendricks

De Viquipèdia

Barbara Hendricks (Stephens, Arkansas, EUA 1948 ) és una soprano sueca d'origen nord-americana, coneguda pel seu activisme en favor dels drets humans.

Nascuda el 20 de novembre de 1948 a la ciutat de Stephens, a l'estat nord-americà d'Arkansas es va graduar als vint anys a la Universitat de Nebraska en matemàtiques i química. La seva assitència a la Juilliard School de Nova York li va permetre estudiar cant sota la tutela de la mezzosoprano Jennie Tourel.

El 1974 va debutar a Europa, cantant al Festiva de Glydebourne i als Estats Units a l'Òpera de San Francisco. A partir d'aquell moment va iniciar una carrera ascendent que la dut a cantar en les Òperes més importants del món: l'Òpera de París, el Metropolitan de Nova York, la Royal Opera House de Londres i la Scala de Milà.

L'any 2000 fou guardonada amb el Premi Príncep d'Astúries de les Arts. En el seu repertori actual, a més de peces operístiques, també ofereix peces de jazz i música de cambra. El 2006 li fou concedida la Creu de Sant Jordi pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

[edita] Activisme humanitari

Hendricks ha treballat intesament pels refugiats i dóna suport al treball de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), sent nomenada embaixadora vitalícia de dita organització.

El 1991 i 1993 va oferir dos concerts a la ciutats de Dubrovnik i Sarajevo, en aquells moments malmeses per la guerra dels Balcans. El 1998 fundà la Fundació Barbara Hendricks per la Pau i la Reconciliació, una organització que pretén la reconciliació en aquells llocs on s'han desenvolupat conflictes armats.

[edita] Enllaços externs