[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Viquipèdia:Articles bons - Viquipèdia

Viquipèdia:Articles bons

De Viquipèdia

Articles bons a la Viquipèdia

En aquesta pàgina es destaquen aquells articles d'una extensió i qualitat notables. Com que tenim desenes de milers d'articles a la Viquipèdia, ací teniu la possibilitat de fer un seguiment dels que són especialment valuosos. Per a proposar la inclusió d'un article en aquesta pàgina, heu d'afegir-lo en una llista d'articles on el seu contingut serà analitzat i valorat, així com també el seu estil, la redacció, la informació que abasta, l'exactitud, i la neutralitat. Si bé els articles de qualitat representen un nivell superior de qualitat en el material de la Viquipèdia, els articles exposats aquí també representen un esforç i una qualitat considerables. No us talleu si voleu editar-los per acabar de dur-los al nivell d'un article de qualitat.

A hores d'ara hi ha pocs articles seleccionats, però això no significa necessàriament que la Viquipèdia no disposi d'articles bons, perquè aquest procés de selecció oberta tot just va començar a rutllar fa poc temps. A més a més, si considereu que un dels articles d'aquesta llista no té la qualitat necessària, podeu comentar-ho a la pàgina de discussió.

D'altra banda, si trobeu el senyal de destacat a algun article de la llista, això significa que l'article ha estat mostrat de manera destacada a la plana principal de la Viquipèdia.

Actualment hi ha 3 articles bons.

Vegeu la llista dels articles ordenada alfabèticament.

Actualitza la pàgina

Drecera:
VP:AB
Guia per a fer un article de qualitat:
  1. Inicieu un nou article
  2. Recerqueu i escriviu un bon article
  3. Comproveu els criteris de qualitat
  4. Rebeu suggeriments creatius (avaluació)
  5. Proposeu un article per ser distingit
  6. Llista d'articles bons
  7. Llista d'articles de qualitat
edita
Últims articles bons
Copa Amèrica d'hoquei patins masculina 2007

Entre el 29 d'octubre i el 3 de novembre del 2007 es va disputar a Recife (Brasil) la Copa Amèrica 2007 amb les seleccions masculines d'hoquei patins de Brasil, Argentina, Catalunya, Colòmbia, Xile, Sud-àfrica i els Estats Units. Va ser el primer campionat oficial masculí en què va prendre part la selecció catalana d'hoquei patins com a membre adherit de la Confederació Sud-americana del Patí, ja que en categoria femenina ja havia disputat l'edició 2006 i la 2007. D'altra banda, la selecció de Sud-àfrica i la d'Estats Units van participar-hi en qualitat d'equips convidats per la CSP. En el cas africà, fou la primera vegada que disputava el torneig, mentre que la selecció nord-americana ho havia fet anteriorment en categoria femenina (edició 2007).

continuació

Freeciv

El Freeciv és un videojoc d'estratègia per torns, inspirat en el joc Civilization. És de programari lliure i està llicenciat sota la GNU GPL a més de ser gratuït. El Freeciv està programat en C i està mantingut per un equip de programadors i informàtics d'arreu del món. Al principi, un grup d'estudiants de la Universitat d'Århus (Dinamarca), fans del joc comercial Civilization de Microprose, van decidir crear el seu propi joc d'estratègia, basant-s'hi. Només l'Allan, el Claus i el Peter van tenir temps de dedicar-s'hi. L'Allan va fer els gràfics. El Claus va crear les regles del joc i el Peter va fer el Client X11. Ara, la comunitat Freeciv els coneix com "Els Grans Danesos". Cap dels tres no continua actiu al projecte.

continuació

Uintateri

Els uintateris (Uintatherium, "bèstia dels monts Uinta" en grec antic) són un gènere de mamífers extingits que visqueren al període Eocè, que inclou una sola espècie actualment reconeguda, U. anceps. Eren similars als rinoceronts actuals tant en la mida com en la forma, tot i que no hi estaven relacionats. Els seus fòssils són els més grans i impressionants dels que s'excavaren dels jaciments de Fort Bridger, a Wyoming, i foren un dels punts centrals de la Guerra dels Ossos entre Othniel Charles Marsh i Edward Drinker Cope. Se n'han trobat fòssils tant a Wyoming com a Utah a prop dels monts Uinta, als quals deu el nom aquest animal. Aparegueren a principis de l'Eocè fa cinquanta-dos milions d'anys i visqueren a la regió que actualment és l'oest americà. A diferència del que poden fer pensar les seves llargues dents canines superiors, similars a les dels dents de sabre, es tractava d'un animal herbívor que s'alimentava de fulles, arbusts i herba. Els uintateris s'extingiren fa aproximadament trenta-set milions d'anys sense deixar descendència, a causa del canvi climàtic i de la competència de perissodàctils com els brontoteris i els rinoceronts autèntics.

continuació

Contingut

Ciències de la vida

Esport

Mèdia