[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Anti-tankgracht - Viquipèdia

Anti-tankgracht

De Viquipèdia

L'Anti-Tankgracht també anomenat Anti-Tankkanaal és un canal de Bèlgica non navegable de 29,86 km entre l'Escalda a Berendrecht i el canal Albert a Oelegem engir de la ciutat d'Anvers.


Búnquer de la resclosa de Kapellen. Aquest búnquer servia per a protegir les rescloses que mantenien el nivell de l'aigua
Búnquer de la resclosa de Kapellen.
Aquest búnquer servia per a protegir les rescloses que mantenien el nivell de l'aigua
Búnquer de guarda
Búnquer de guarda

[edita] Geografia i història

El canal ample i pregó hauria hagut d'impedir el camí als tancs. S'ha construit de 1937 i 1939, en esperar aturar una possible penetració de l'exèrcit alemany i de protegir el port d'Anvers. En construir els molls Kanaaldok i Delwaidedok, després de la guerra, el canal que a l'origen desembocava a l'Escalda va escurçar-se una mica i ara desemboca en un rec de desguàs.

El canal té un desnivell de 13 m. Per a mantenir el nivell de l'aigua, el canal va dividir-se en quaranta-cinq sectors, separats per sifons o rescloses fortificades amb búnquers. Tot i no ésser navegable, la gestió del canal depèn del servei de les vies navegables de l'administració de la regió flamenca.

[edita] Avui

El canal va perdre la seva funció militar i va esdevenir una biòtop molt interessant. Tot i parlar de protecció, moltes rescloses i infraestructures no funcionen ben bé per falta de manteniment. Això condueix a variacions molts llargs del nivell de l'aigua i crea condicions massa instables per a la flora i la fauna. S'utilitza també com abocador il·legal de deixalles i de plantes i animals exòtics que amenacen les espècies indígines. Per manca de pla general de restauració, el futur del canal és insegur.

[edita] Galleria