[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Anonymous - Viquipèdia

Anonymous

De Viquipèdia

Anonymous

Informació bàsica
Lloc d'origen Andorra la Vella, Andorra
Gènere Punk rock
Pop Punk
Anys en actiu 2004- actualitat
Web oficial http://www.anonymouspunkrock.com (estranyament solament en anglès i castellà)
Membres de la banda
Niki Francesca (Niki)
Alejandro Martínez (Potter)
Guillem Gallego (Gallego)
Cristian Narvaez (Vaji)

Els Anonymous són un grup d'Andorra d'estil Punk Rock californià, formada el 2004 a Andorra la Vella. La banda ha tingut molt èxit al país, sobretot arrel de la participació a l'Eurovisió del 2007. Gràcies a això, els Anonymous s'han acabat de donar a conèixer a Catalunya.

De moment, a part del single que els ha dut a Eurovisió, els Anonymous no han enregistrat cap disc. Sí que tenen una maqueta amb temes com "I Want It All", "Shit Sucks", "No President At All", "10MIN".

[edita] Eurovisió

Els Anonymous van representar Ràdio i Televisió d'Andorra a l'Eurovisió amb la cançó "Salvem El Món", després que l'ens públic els escollís mitjançant una selecció interna. Finalment, malgrat la gran expectació que la participació andorrana va aixecar al festival celebrat a Hèlsinki, els Anonymous no van aconseguir passar a la final del concurs.

El fet que Andorra, juntament amb altres països com Suïssa o Polònia, no es classifiqués a la final del certamen va fer aixecar malestar entre els seguidors de l'esdeveniment, posant de manifest el fet que el vot veïnal dels països de l'est els havia impedit el pas a la final. Tant es així, que durant la final del certamen es va veure onejar entre el públic una pancarta amb el lema "Where is Andorra?" (On és Andorra ?)...

En acabar-se la semifinal es va desvetllar que Andorra va assolir la 12a posició en rebre una puntuació de 80 punts: 4 de Bielorrússia, 2 de Croàcia, 7 de la República Txeca, 5 d'Estònia, 5 de Finlàndia, 1 de l'Antiga República Iugoslava de Macedònia, 4 de Grècia, 6 d'Islàndia, 4 d'Irlanda, 2 d'Israel, 2 de Lituània, 2 de Noruega, 6 de Polònia, 6 de Portugal, 4 de Rússia, 4 d'Eslovènia, 12 d'Espanya, 2 de Suècia i 2 punts de Turquia. Finalment, Andorra es va quedar a 12 punts del pas a la final, darrere de Portugal.

Els Anonymous han sigut els únics entre els altres 2 participants d'Andorra a Eurovisió que van treure un single (Marta Roure [2004], Jenny [2006]) que han aconseguit tornar a entrar a la llista dels singles més venuts una vegada després de celebrar-se el Festival. Han tornat a entrar a la llista en la 23a setmana de l'any 2007 a la posició 19. Finalment, a la setmana 24, han tornar a sortir de la llista.

[edita] Discografia

  • "Salvem el món - Let's save the world" (Single) — #3 Espanya (17a setmana 2007)
  • "Salvem el món - Let's save the world" (Single) — #7 Espanya (18a setmana 2007)
  • "Salvem el món - Let's save the world" (Single) — Fora de la llista (19a setmana 2007)
  • "Salvem el món - Let's save the world" (Single) — Fora de la llista (20a setmana 2007)
  • "Salvem el món - Let's save the world" (Single) — Fora de la llista (21a setmana 2007)
  • "Salvem el món - Let's save the world" (Single) — Fora de la llista (22a setmana 2007)
  • "Salvem el món - Let's save the world" (Single) — #19 Espanya (23a setmana 2007)
  • "Salvem el món - Let's save the world" (Single) — Fora de la llista (24a setmana 2007)

[edita] Enllaços externs


Any anterior:
Jennifer (semifinal)
Representà Andorra al Festival d'Eurovisió
2007 (semifinal)
Any posterior:
Gisela (semifinal)