[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Andreu de Grècia - Viquipèdia

Andreu de Grècia

De Viquipèdia

El príncep Andreu de Grècia
El príncep Andreu de Grècia

Andreu de Grècia, príncep de Grècia (Atenes 1882 - Montecarlo 1944). Príncep de Grècia i de Dinamarca, quart fill mascle del rei Jordi I de Grècia i de la gran duquessa Olga de Rússia.

Estudià la carrera militar a Grècia i després a Alemanya participant activament a les diferents guerres balcàniques. L'any 1903 es casà amb la princesa Alícia de Battenberg que era besnéta de la reina Victòria I d'Anglaterra i néta del gran duc Lluís IV de Hessen-Darmstadt. Tingueren cinc fills:

La revolució russa, la primera guerra mundial i els successius exilis que patí la família reial grega afectaren de forma important la família del príncep Andreu. L'exili el visqueren a París amb l'ajuda de la princesa Maria Bonaparte mentre Alícia obria una botiga de roba a Frabourg Saint-Honoré i Andreu escribia el llibre "Cap al desastre".

La dècada de 1930 vingué marcada pel casament de les seves quatre filles dintre de diferents famílies principesques alemanyes i per l'internament de la princesa Alícia en un centre de malalts mentals. L'any 1937 moria en un accident aeri la princesa Cecília de Grècia juntament amb el seu marit i els seus dos fills.

La Segona Guerra Mundial el va sorprendre a la Riviera francesa on va passar tota la guerra, entre Montecarlo i Canas. El desembre de 1944 va ser trobat mort d'una parada cardíaca a la seva habitació de l'hotel Metropole de Montecarlo