[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jordi Guillem de Hannover - Viquipèdia

Jordi Guillem de Hannover

De Viquipèdia

Jordi Guillem de Hannover, príncep de Hannover (Brunsvic actual land de Baixa Saxònia 1915 - Múnic 2006). Príncep de Hannover, duc de Brunsvic i Lüneburg i príncep del Regne Unit de la Gran Bretanya i Irlanda.

Nascut el 25 de març de 1915 a la capital del Ducat de Brunsvic, la ciutat de Brunsvic. Era fill del duc Ernest August de Hannover i de la princesa Victòria Lluïsa de Prússia. Essent nét del príncep Ernest August de Hannover i de la princesa Thyra de Dinamarca per part de pare i del kàiser Guillem II de Prússia i de la princesa Augusta Victòria de Schleswig-Holstein-Sondenburg-Augustenburg.

Es casà amb la princesa Sofia de Grècia, vídua del príncep Cristòfol de Hessen-Kassel i filla del príncep Andreu de Grècia i de la princesa Alícia de Battenberg. La princesa era germana del príncep Felip d'Edimburg i cunyada de la reina Elisabet II del Regne Unit. La parella tingué tres fills:

  • SAR el príncep Welf Ernst de Hannover nascut al castell de Marienburg a Hannover el 1947 i mort a Poona a l'Índia el 1970 mentre practicava kàrate. Es casà amb Wibke van Gunsteren el 1969 i de la qual es divorcià deu anys després.
  • SAR el príncep Jordi Pau de Hannover nascut a Salem el 1949. Es casà el 1973 a Múnic amb Victòria Anna Lee de la família dels Fugger.
  • SAR la princesa Frederica de Hannover nascuda el 1954 a Salem i casada des de 1979 amb Jerry Cyr.

L'any 1918 junt amb tota la família abandonà Brunsvic per instal·lar-se a l'exili austíac. Educat a casa a través de preceptors, participà a la Segona Guerra Mundial a l'exèrcit alemany.

Després de 1945 es féu càrrec de la direcció del prestigiós internat alemany de Salem que seguia les línies pedagògiques del jueu alemany Kurt Hahn.Durant la dècada dels 60 i fins el 1972 fou el president del Comitè Olímpic de Grècia d'equitació.

Assistí junt amb la seva muller als nombrosos actes tan de la cort britànica com de la grega i després de l'espanyola com a conseqüència dels seus llaços famíliars.