[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Xerez Club Deportivo - Viquipèdia

Xerez Club Deportivo

De Viquipèdia

Xerez
Nom complert Xerez Club Deportivo
Any de fundació 1947
Estadi Chapín, Jerez de la Frontera
Andalusia, Espanya
Capacitat 22.000 espectadors
President Joaquín Morales Domínguez
Entrenador José Murcia
Lliga Segona divisió
Temporada 2005-06
Posició
Web oficial http://www.xerezcd.com
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Uniforme local
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Uniforme visitant

El Xerez Club Deportivo és un club de futbol espanyol, pertanyent a la ciutat de Jerez de la Frontera, a Andalusia. Va ser fundat en 1947 i actualment juga a la Segona divisió.

Taula de continguts

[edita] Història

El club té els seus orígens en el desaparegut Jerez Club de Fútbol, fundat el 1933.[1] Després de jugar dos fases d'ascens a primera divisió el club entrà en crisi. Els seus dirigents van decidir crear un club filial, el Club Deportivo Jerez, el 1942, i poc després, el club desaparegué.

L'any 1947 el Club Deportivo Jerez es rebatejà com Jerez Club Deportivo. Posteriorment, canvià el seu nom adoptant el de Xerez Club Deportivo.

En la temporada 1953-54 va participar per primera vegada a la Segona divisió. Durant la temporada 2001-2002, el Xerez va estar molt prop d'aconseguir l'ascens a la Primera divisió, per primera vegada en la seva història, amb Bernd Schuster com entrenador. No obstant això, la lamentable situació econòmica del club, que va mantenir als jugadors sense cobrar, va influir decisivament en una caiguda estrepitosa en les últimes vuit jornades de lliga, en les quals només va ser capaç d'aconseguir quatre punts, desaprofitant un marge molt important de punts sobre el quart classificat. Finalment, el 19 de maig de 2002, el Xerez perdia per dos gols a un contra el Recreativo de Huelva, dient adéu definitivament a l'ascens.

[edita] Dades del club

[edita] Referències

  1. Diversos autors (2007), Guía Marca de la liga 08 página 327. Unidad Editorial S.A. ISSN 1575-4707

[edita] Enlaces externos

Lliga BBVA 2007/08
Alavés - Albacete - Cádiz CF - CD Castelló - Celta de Vigo - Córdoba CF - SD Eibar - Elx CF - Gimnàstic de Tarragona - Granada 74 - Hèrcules CF - UD Las Palmas - Málaga CF - CD Numancia - Poli Ejido - Racing de Ferrol - Real Sociedad - UD Salamanca -

Sevilla Atlético - Sporting de Gijón - CD Tenerife - Xerez CD