[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Xavier Valls i Subirà - Viquipèdia

Xavier Valls i Subirà

De Viquipèdia

Xavier Valls i Subirà ( Barcelona 1923 - íd. 2006 ) és un pintor català, una de les figures pictòriques contemporànies més conegudes internacionalment.

[edita] Biografia

Va néixer el 18 de setembre de 1923 a la ciutat de Barcelona. Va apendre la tècnica pictòrica al costat del suís Charles Collet, amit de la família. L'any 1949 va traslladar-se a París, on es relacionà amb Tristan Tzara, Fernand Léger, Antoni Clavé o Alberto Giacometti, i ciutat en la qual establí la seva residència definitiva, tot i que passava els estius a la ciutat de Barcelona.

Membre d'honor de l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, l'any 1993 fou guardonat amb amb la Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts i l'any 2000 amb el Premi Nacional d'Arts Plàstiques concedit per la Generalitat de Catalunya.

L'any 2003 publicà un llibre de memòries La meva capsa de Pandora. Morí el 17 de setembre de 2006 a la seva residència de Barcelona a conseqüència d'un càncer de còlon.

[edita] Obra pictòrica

Interessat en els seus orígens en el cubisme, la seva obra va evolucionar vers el constructivisme, l'asbtracció i, a partir de la dècada del 1970, vers el figurativisme. La seva obra, plena de paisatges, naturaleses mortes, vistes de París i retrats, està basada en un realisme matisat mitjançant la tècnica de la difuminació i amb clares influències del romanticisme alemany.

Entre les nombroses exposicions realitzades cal destacar les realitzades a la Galeria Theo de Madrid (1974), Galeria Henriette Gomes (1979) i Galeria Claude Bernard (1981) de París. Té repartides obres pels Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Museu d'Art Contemporani de Lanzarote i el Museu Reina Sofia de Madrid, entre d'altres.

[edita] Enllaços externs