[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Wolverine - Viquipèdia

Wolverine

De Viquipèdia

Wolverine, o Logan, és un superheroi de Marvel Comics, membre els X-Men i dels Venjadors (un altre grup de superherois de Marvel). Va aparèixer per primera vegada en l'última pàgina de The Incredible Hulk #180 (Oct. 1974), tot i que la seua introducció formal va ser en el número següent per descuit del guionista (#181, Nov. 1974). En la dècada dels 80 i 90, Wolverine va arribar a convertir-se en un dels personatges que més venien de Marvel. Wolverine és també significatiu per ser l'únic còmic de superherois amb un impacte real i adult per a les següents dècades, i va garantir la seua popularitat fins i tot fora dels cercles de lectura de còmics. La subcultura de Wolverine és pràcticament equivalent a la d'Spiderman o a personatges molt més reputats com Superman, Batman i Wonder Woman; quelcom que no es pot dir de molts altres superherois creats per Marvel. Un altra dada és que ell és canadenc amb arrels indonèsies.

Com a mutant, Wolverine es regenera, posseeix sentits i reflexos molt aguditzats com els d'un llop (a causa del llarg període de temps que va viure amb ells, i tres llargues urpes retràctils allotjades a cada avantbraç. Les urpes i el seu esquelet estan recoberts completament per un aliatge de metall molt resistent conegut com a adamantium (el metall més resistent de l'Univers Marvel). És un incomparable mestre de combat que no dubta a usar la seua força letal.

Entre les dades més curioses de la seua existència podem trobar que té més de 100 anys a causa del seu factor regeneratiu, que es va manifestar junt amb les seues urpes en el ja clàssic tom 1 de la sèrie Origen, on l'impacte de descobrir que havien assassinat el seu pare el va portar a presentar la primera manifestació de les seues habilitats mutants. Açò el va portar a exiliar-se juntament amb Rose, el seu primer gran amor (i desil·lusió), a les pedreres del nord de Canadà on també va trobar el seu primer gran enemic "el Cuiner", a qui li va donar la seua primera pallissa en el torneig del poble (Origen 3). Va ser allí que a causa de les decepcions provocades pel seu gran amor (a la qual assassina per accident), es refugia als boscs de Canadà i seguint a una camada de llops, aprèn a caçar i a sobreviure com un salvatge, aguditzant al màxim els seus sentits. Després d'açò vam poder veure al mutant canadenc on el necessitaren: en la Segona Guerra Mundial va lluitar al costat del Capità Amèrica, (també el vam veure en aquesta guerra lluitant al costat de Zealot en el clàssic [[crossover]] WildCats Xmen. Tots aquests esdeveniments van forjar la personalitat del personatge i li van proporcionar matisos taciturns i solitaris, i al mateix temps unint-lo amb vincles de lleialtat als seus amics (tot i que pocs descobreixen que aquest grunyidor té el seu costat tendre i sentimental).

Wolverine s'ha forjat en la batalla amb coneixements samurais. Al Japó va conrear la seua ment i el seu cos esmolant-los fins al límit humà. Allí va conèixer l'únic amor que li ha correspost: Mariko Yashida, a la qual va perdre també en mans dels Ninja de "The Hand", en la batalla que van tenir al costat de "The Silver Samuray" i Deathstrike; quan Mariko cau enverinada li suplica a Logan que, si l'estima de veritat, la mate utilitzant les seues urpes, L'entrenament al Japó, juntament amb les seues habilitats d'espia, soldat, lluitador, boxejador i guerriller, l'han convertit en un dels homes més perillosos de l'Univers Marvel, com s'esmenta repetidament en alguns dels exemplars d'aquesta signatura.

La seua forma de ser solitària i retreta, afegida a la seua clàssica actitud sobrada i de pocs amics, fan que Logan tinga més enemics que tot el grup d'X-Men junt. Ja coneixem els seus inenarrables combats contra Sabertooth (el seu enemic més recurrent i amb qui Logan adora enfrontar-se); no obstant això un enemic no molt conegut però de gran rellevància (com veurem més endavant) és el mutant conegut com "Ciber". Aquest mutant amb implantes dèrmics d'adamantium als braços, és l'únic ser sobre l'Univers a qui Wolverine té una por oculta. Tant és així que en diverses ocasions ha preferit fugir que tenir una confrontació directa. Tot i que en els còmics no s'ha explorat profundament la relació d'aquests dos, queda clar que Logan té una profunda por a aquest mutant mercenari que va morir a les mans del fill de Cable. En el futur, Logan necessitarà el seu adamantium (perdut en la sèrie Fatal Atratcions a les mans de Magneto), i per a aconseguir-ho Ciber serà brutalment degollado, en un acte excessiu. Això va produir una repugnància tan gran en Wolverine, que va rebutjar el metall oferit que tant anhelava. Són en aquestes ocasions en què Logan ha hagut de decidir què és el correcte, i deixar de banda la seua bestialitat animal, en què més ha hagut de fer ús de les seues habilitats mentals que demostren que la força d'aquest mutant es troba en la seua força de voluntat i en la del seu cor (i també un poc en la seua testarrudesa), més que en el seu poder físic o mutant.

Una de les faccions més interessants del personatge és la seua constant i impossible tasca per recuperar la seua memòria, sense mai arribar a aconseguir-ho. Açò és pel fet que el seu poder curatiu mutant sana també els records dolorosos, fent que en cada oportunitat en què li succeïsca quelcom traumàtic el seu cervell ho oculte per a evitar el dolor.

[edita] Història en el còmic

Wolverine va ser creat per LenWein, Herb Trimpe i John Romita Sr. El personatge va ser desenvolupat més complexament per l'escriptor Chris Claremont i l'artista John Byrne en The Uncanny X-Men. Claremont, amb el coescriptor i artista Kevin Smith, van establir importants matisos en unes sèries limitades de Wolverine que van donar lloc a l'eslògan "Sóc el millor en el que faig, però el que faig no és molt agradable".

Wolverine es va unir als X-Men el 1975, i va liderar un nou grup de mutants introduït en Giant-Size X-Men #1. També es va publicar en una sèrie en solitari des de 1988, i ha estat el personatge central en diverses de les sèries d'animació i de les pel·lícules dels X-Men.

El 2006, Wolverine és un membre actiu dels tres equips dels X-Men, és membre dels Venjadors, i es desviu per tots ells amb gran devoció, només comparable al seu amor per Jean Grey. A més de continuar amb les seues sèries, fa freqüents aparicions com a invitat en altres còmics de Marvel. Aquest hàbit de fer la sensació d'estar en totes parts i en cap alhora, s'ha notat tant en els còmics que ha creat com a irònica excusa la seua característica frase "jo només passava per aquí".