[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Marvel Comics - Viquipèdia

Marvel Comics

De Viquipèdia

Marvel Comics és una de les dues editorials més importants de còmics nord-americans. Fundada el 1939 com a editorial de còmics de superherois, passada la Segona Guerra Mundial va centrar-se més en una línia de monstres i ciència-ficció fet que va provocar que entrés en una davallada de vendes que la va portar gairebé a la desaparició.

Però als anys 60, el guionista i creador Stan Lee va revolucionar-la amb la creació dels Els Quatre Fantàstics, Spiderman, L'increïble Hulk, X-Men, els Venjadors i personatges com Thor, Daredevil, Iron-Man... i la recuperació de personatges com Namor i el Capità Amèrica. Fent que passés per davant de l'eterna competidora DC.

Una diferència crucial amb la competència i que ha creat legions de seguidors és que els superherois de Marvel, a diferència dels de DC, tenen una vida privada al darrera, per exemple, en les històries de Spiderman és tant important la seva lluita contra els malvats que la seva lluita per arribar a final de més o en Iron-man la seva lluita contra el seu alcoholisme. Marvel va ser la primera editorial que va humanitzar els herois, baixant-los del pedestal i dotant-los de debilitats humanes.

Actualment Marvel està vivint una nova revifada de la seva història gràcies a les adaptacions cinematogràfiques dels seus personatges.