[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Walter Gilbert - Viquipèdia

Walter Gilbert

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel de Química
(1980)

Walter Gilbert ( Boston, EUA 1932 ) és un físic, bioquímic i professor universitari nord-americà guardonat amb el Premi Nobel de Química l'any 1980.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Va néixer el 21 de març de 1932 a la ciutat de Boston, situada a l'estat nord-americà de Massachusetts. Va estudiar física, química i matemàtiques a la Universitat de Harvard. Posteriorment realitzà el doctorat en matemàtiques a la Universitat de Cambridge i en bioquímica a Harvard, d'on fou nomenat professor de biologia molecular.

[edita] Recerca científica

La seva contribució a la determinació de les seqüències de base dels àcids nucleics li va valer el Premi Nobel de Química de l'any 1980, que va compartir amb el seu compatriota Paul Berg i el britànic Frederick Sanger. Gilbert i Sanger van ser guardonats pel seu treball pioner en la determinació de la seqüència de nucleòtids dels àcids nucleics.

Posteriorment Gilbert va proposar per primera vegada la hipòtesi del món ARN per a l'origen de la vida, model proposat per Carl Woese l'any 1967.

[edita] Dissidència pel que fa a la SIDA

Gilbert és un dissident sobre la vinculació entre el virus VIH i la malaltia de la SIDA, acceptada per la majoria de la comunitat científica mundial. Gilbert considera que el doctor Peter Duesberg té raó en les seves posicions heterodoxes pel que fa a la malaltia.

'"[Duesberg] està absolutament en la veritat al dir que la SIDA no està provocat pel virus de la SIDA. No hi ha model animal per a la SIDA, i sense model animal, un no pot establir els postulats de Koch (per a provar el paper d'alguna cosa que se sospita que és patogen)".

"La comunitat en el seu conjunt no escolta pacientment els crítics que adopten punts de vista alternatius. Encara que la gran lliçó de la història és que el coneixement es desenvolupa a través del conflicte entre punts de vista".

[edita] Enllaços externs