[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Vinilkosmo - Viquipèdia

Vinilkosmo

De Viquipèdia

Vinilkosmo és una editora discogràfica situada a Donneville, prop de Tolosa de Llenguadoc. La particularitat d'esta casa és que produïx i distribuïx únicament discos d'artistes que canten en esperanto.

Vinilkosmo es feu notar dins del món esperantista a través del projecte Kolekto 2000, que produí en el seu mateix estudi de gravació entre el 1998 i 2000 deu àlbums originals de qualitat:


  1. JoMo kaj Liberecanoj
  2. Jacques Yvart kantas Georges Brassens
  3. Persone : ...sed estas ne
  4. Solotronik : Plimorfia Arkiteknia
  5. Merlin : Por La Mondo
  6. La Porkoj : Ŝako
  7. Kajto : Masko
  8. La Kompanoj : Survoje
  9. Kore : Kia viv'
  10. Dolchamar: Lingvo Intermonda

A partir d'ací, amb els seus nombrosos recopilatoris i produccions originals, la societat esdevingué una de les més grans de la cultura esperantista.

El seu fundador, Floréal Martorell, és també un actor important de l'escenari musical esperantòfon. Nascut el 1956, descobrí l'esperanto el 1987 i decidí de fer alguna cosa per conciliar esta llengua amb l'escenari del rock. A més de Vinilkosmo, fundà també el 1988 l'associació de rock EURAKKA, el 1990 la revista Rok-gazet' i participà en l'organització de diversos festivals a Bordeus, Amboise, Llemotges, a Escandinàvia, a Montpeller el 1998 (amb 3000 participants...) a Tolosa el 2000 i el Kultura Arta Festivalo de Esperanto (Festival cultural i artístic esperantista) a Tolosa l'any 2000 i 2006.

[edita] Vegeu també

  • Música en esperanto

[edita] Enllaços externs