[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Universal - Viquipèdia

Universal

De Viquipèdia

Per a altres significats, vegeu «Universal (àlbum)».
Fusió
Podeu col·laborar amb la Viquipèdia fusionant aquest article amb Evolució humana.
Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...

Els éssers humans van aparèixer en la Terra fa més de 400.000 anys durant el període Paleolític. Això va succeir després d'un llarg període d'evolució. En l'època, la Terra estava sumida en una era glacial, amb un clima bastant més fred que en l'actualitat.

Migracions humanes en tot el globus (els nombres indiquen els mil·lennis abans de la nostra era).

Els antecessors dels humans, com l'Homo erectus havien usat eines simples durant mil·lennis, però en aquesta època, les eines van millorar, es van fer més precises i complexes. En algun moment, els humans van començar a usar el foc per a escalfar-se i cuinar. També van desenvolupar el llenguatge, així com els ritus funeraris. En aquest període, tots els humans vivien de la caça (en un primer moment de carronya) i la recoŀlecció, sent nòmades; l'element clau és que no produïen el seu propi sustent.

Fa uns 50.000 anys, els éssers humans es van llançar a la conquesta del planeta en diferents branques des d'Àfrica. Una branca va arribar Austràlia. L'altra va arribar a l'Àsia Central, per a després bifurcar-se en dues, una a Europa, i l'altra va pujar fins a creuar l'Estret de Bering i va arribar a Amèrica. Les últimes àrees a ser colonitzades van ser les illes de la Polinèsia, durant el primer mil·leni dC.

Els creacionistes més literals discuteixen aquest esquema, basats en els primers capítols del Gènesi, però l'evidència científica no només corrobora contundentment l'origen de l'home a Àfrica i la seva expansió gradual per sobre el globus terraqüi, sinó que ha arribat a determinar que el relat del Gènesi és una adaptació d'antigues llegendes mesopotàmiques recollides des de l'Epopeia de "Gilgamesh", i per tant difícilment podrien tenir un contingut diví tot i que molts no ho volen acceptar).