[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Unió Ciclista Internacional - Viquipèdia

Unió Ciclista Internacional

De Viquipèdia

Entrada de la seu central de l'UCI a Aigle (Suïssa)
Entrada de la seu central de l'UCI a Aigle (Suïssa)

La Unió Ciclista Internacional (Union Cycliste Internationale - UCI) és la unió ciclista professional que regeix les competicions ciclistes en l'àmbit internacional. La seva seu central es troba a Aigle, Suïssa.

L'UCI expedeix les llicències professionals als ciclistes, i s'encarrega de fer complir les normatives, com per exemple en matèria de dòping. També s'encarrega de les classificacions de les curses i els sistemes de puntuació en diverses disciplines ciclistes, com ara el ciclisme de muntanya, el ciclisme en ruta o el ciclisme en pista, tant per a homes com per a dones, aficionats o professionals. També organitza els mundials de ciclisme en ruta (en els quals es competeix per seleccions en lloc de per equips), en diferents disciplines i categories. Els guanyadors d'aquests mundials tenen el dret de portar un maillot arc-iris especial durant l'any següent, i podran dur les mànigues i el coll del maillot de color arc-iris durant la resta de llurs carreres.

Taula de continguts

[edita] Història

L'UCI va ser fundada el 14 d'abril del 1900 a París per les federacions ciclistes nacionals de Bèlgica, els Estats Units, França, Italy i Suïssa.

El 2004, l'UCI va construir un nou velòdrom de 200 metres al centre ciclista de nova construcció, al costat de la seva seu a Aigle.

[edita] Presidents

Nom País Presidència
Emile de Beukelaer Bèlgica 1900-1922
Léon Breton França 1922-1936
Max Burgi Suïssa 1936-1939
Alban Collignon Bèlgica 1939-1947
Achille Joinard França 1947-1958
Adriano Rodoni Itàlia 1958-1981
Luis Puig Espanya 1981-1990
Hein Verbruggen Països Baixos 1991-2006
Pat McQuaid Irlanda 2006-

[edita] Copa del Món UCI i UCI ProTour

Des del 1988 fins el 2004, l'UCI va organitzar la Copa del Món UCI, una competició a temporada completa que comprenia quasi bé totes les curses d'un dia més importants. El 2005, va ser substituïda per l'UCI ProTour, una competició que també inclou les grans voltes i altres curses per etapes i d'un dia,

[edita] BTT

En el ciclisme de muntanya, els mundials de ciclisme de muntanya són la competició més important i prestigiosa de cada any.

La Copa del Món UCI de ciclisme de muntanya és una sèrie de curses que es celebra anualment des del 1991.

[edita] Enllaços externs