[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Traqueobiont - Viquipèdia

Traqueobiont

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Plantes vasculars

Classificació científica
Regne: Plantae
Divisions

Les plantes vasculars o traqueobionts (Tracheobionta) són un subregne de les Plantes que tenen teixits especialitzats per a conduir l'aigua. L'èxit evolutiu d'aquestes plantes es deu, en bona part, a poder-se allunyar de l'aigua i no veure's condicionat els seus cicles biològics per la necessitat d'un medi aquós.

En aquest grup, el cicle biològic principal és el de l'esporòfit que té una estructura de corm diferentciant-se clarament una tija amb una organització interna de vasos conductors de saba que rep el nòm genèric d'estel·la. El transport de l'aigua és a travès del xilema i del floema que forma part de l'anomenat sistema conductor.


[edita] Sistemàtica

Malgrat que des del punt de vista sistemàtic no hi ha un total consens, el cert és que la majoria de botànics fanerogamistes experts en sistemàtica vegetal segueixen mantenir-se dins la taxonomia clàssica (vegeu els projectes mundials Catalogue of life: Species 2000 and the Integrated Taxonomic Information System (ITIS)i Global Biodiversity Information (GBIF)) enfront dels més moderns, però canviants i incomplerts del projecte Tree of Life. La sistemàtica següent és la més consensuada en l’actualitat: