[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tractat de Neuilly - Viquipèdia

Tractat de Neuilly

De Viquipèdia

El Tractat de Neuilly-sur-Seine fou firmat a la ciutat de Neuilly, a les afores de París, el dia 27 de novembre de 1919 entre els representants de Bulgària i de les potències vencedores de la Primera Guerra Mundial.

El Tractat consagrà el retorn de Bulgària a les fronteres de 1914 i a diverses cessions territoris en favor dels seus estats limítrofes. Així, hagué de cedir a Grècia la regió de la Tràcia Oriental amb la ciutat de Xanthi, a Iugoslàvia un seguit d'enclavaments fronteres a l'oest del país i part de la regió de Dobrudja a Romania. El tractat també consolidà la reducció de l'exèrcit búlgar als 20.000 soldats i al pagament de 400 milions en concepte de compensacions de guerra.

A Bulgària el resultat del tractat fou conegut popularment com la Segona Catàstrofe Nacional. Malgrat els canvis que el Tractat significà per Bulgària fou l'únic estat perdedor de la Primera Guerra Mundial que mantingué la monarquia com a forma d'estat.

Durant la Segona Guerra Mundial, els búlgars reocuparen part dels territoris perduts després de la Primera Guerra Mundial gràcies a l'aliança que mantingueren amb els alemanys, territoris que hagué de retornar el 1945.