[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tombes de Meir - Viquipèdia

Tombes de Meir

De Viquipèdia

Les Tombes de Meir son unes tombes situades al llogaret de Meir o Mayr, prop de Al-Qusiya. Son les tombes dels nomarques del nomós XIV, del qual la ciutat de Al-Qusiya fou capital. El 1999, 9 de les tombes foren obertes al públic i està planet obri un total de 17. Les tombes mostren 720 imatges de deus, tapades per gravats dels eremites coptes que van viure allí. A una de les tombes es pot veure el model original que per uns certs dibuixos van usar els pintors egipcis. L'escena del desert a la tomba de Senbi (Senbi-Sa-Ukh-hotep) es considera excepcional, i també la de les dones de la Dinastia XII a la tomba d' Ukhhotep. Les tombes del poble son a una certa distancia a les dels nomarques. Els enterraments son entre les dinasties VI i XII.

Les principals tombes son:

  • Tomba de Niankh-hpepy conegut per Hepi el negre (A-1) que fou el canceller de Pepi I (Dinastia VI) que te quatre cambres amb moltes pintures. Hi havia llocs per la seva família a la tomba.
  • Tomba de Pepy-ankh (A-2) fill del anterior, igualment amb moltes pintures especialment de la vida del propietari i escenes funeràries.
  • Tomba de Senbi (B-1) que era nomarca i supervisor de sacerdots durant el regnat d' Amenemhet I (Dinastia XII), i era fill d'Ukh-hotep; la tomba té moltes escenes d'ofrenes i de la vida diària; algunes escenes foren damnades; l'escena del desert mostra al propietari amb els seus gossos al desert.
  • Tomba d'Ukhhotep (B-2), fill de l'anterior, que tenia els títols de "Gran cap del nomós", "supervisor de sacerdots d'Hathor a Cusae" i "supervisor de sacerdots de la senyora de tots" durant el regnat de Senusret I. Les escenes son similars a les del pare. Es creu que la tomba no era acabada quant va morir.
  • Tomba d'Ukhhotep (B-4), un altre Ukh-hotep diferent de l'anterior, fill d'Ukhhotep i Mersi, que tenia similars títols de nomarca que el anterior Ukhhotep durant la dinastia XII. La seva tomba es mes complexa i inclou un nínxol amb façana tipus palau.

Les tombes foren restaurades a partir del 1997. Alguns objectes trobats a les tombes o rodalies son a un petit museu local a Mallawi.

No van cridar l'atenció fins que una descripció de les tombes fou publicat per Aylward Blackman el 1914 i llavors foren excavades per Sayed Pasha Kabasha el 1919. Reisner i Daressy les van estudiar després. Les tombes van romandre tancades al públic fins que algunes han estat obertes recentment.