[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Terminator - Viquipèdia

Terminator

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article sembla una traducció automàtica de baixa qualitat:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
The Terminator
Terminator
Valoració imdb:8.0/10 stars

Fitxa tècnica
Direcció James Cameron

Producció John Daly
Derek Gibson
Gale Anne Hurd

Guió James Cameron
Gale Anne Hurd

Música Brad Fiedel

Fotografia Adam Greenberg

Muntatge Mark Goldblatt

Repartiment Arnold Schwarzenegger
Michael Biehn
Linda Hamilton

Dades i xifres
Països Estats Units
Any 1984
Duració 108 min.
Idioma Anglès

Companyies
Distribució Orion Pictures
(1984–1997)
Metro-Goldwyn-Mayer
(1998–actualitat)
Pressupost $6.400.000

Fitxa a IMDb

The Terminator és una pel·lícula dirigida per James Cameron i protagonitzada per Arnold Schwarzenegger. La història està basada en diversos relats i idees de Harlan Ellison, qui no va ser acreditat en la pel·lícula fins a molts anys més tard. La forma del Exterminador, el cyborg assassí, està basada en diferents malsons que Cameron va tenir estant malalt, participant després en la idea amb diversos storyboards. La pel·lícula va suposar tota una revolució per les seves efectes especials innovadors per a l'època i el disseny del cyborg.

L'èxit de la pel·lícula seria l'origen de Terminator 2: El judici final i Terminator 3: La rebel·lió de les màquines, en les quals es desenvolupa el viatge en el temps i el paper de Connor en la futura resistència post-nuclear.

Terminator va significar un punt d'inflexió en el món de les pel·lícules de ciència ficció i en el cinema en general pels esmentats efectes especials, els quals van ser idea i obra de Stan Winston, productor i dissenyador de robots per a pel·lícules: va formar part de l'equip en la 2ª i 3ª part de Terminator, va dissenyar els robots per a Jurassic Park, Doom (basada en el popular videojoc del mateix nom), Constantine, Big Fish, Intel·ligència Artificial, Aliens, "Edward Scissorhands" entre unes altres.

El disseny de l'endoesquelet de Terminator va ser realitzat en metall i va necessitar d'un comandament a distància per a poder controlar-lo. En les escenes que es veu el robot de cos sencer, aquest estava animat mitjançant la tècnica de Stop-motion.

La pel·lícula va ser rodada amb un pressupost de Classe B.

Taula de continguts

[edita] Argument

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

L'any 2029, després de devastar la Terra i esclavitzar a la humanitat, les màquines, governades per Skynet, estan a punt de perdre la guerra contra la resistència humana liderada per John Connor. Enfront d'aquesta situació, les màquines entenen que assassinar a Connor en el present seria irrellevant, atès que ja ha conduït la resistència a la victòria. Per tant, Skynet elabora la seva estratègia decidint eliminar al líder enemic abans que aquest neixi, de manera que no pugui complir-se la seva missió de conducció futura. Per a això envia al passat (any 1984) a un Terminator T-800, un cyborg assassí (Arnold Schwarzenegger), a través d'una màquina del temps, amb la missió de exterminar a Sarah Connor (Bufona Hamilton), mare de John, abans que aquest sigui concebut.

Assabentats del pla per a assassinar a la dona que donarà a llum a l'únic home capaç de salvar a la humanitat, la resistència també aconsegueix accedir a la màquina del temps i assoleix enviar a un soldat humà, Kyle Reese (Michael Biehn), amb la missió de protegir-la del exterminador.

Quan el Terminator arriba a 1984, ràpidament aconsegueix roba i armament, i realitza la seva missió. Assassina sistemàticament a dues "Sarah Connors", de qui va trobar la seva adreça en la guia telefònica de Los Àngeles. La policia està sorpresa degut al fet que els assassinats van ocórrer al mateix temps, pel nom similar de les víctimes i perquè no tenien cap relació entre elles.

Després, el Terminator assassina a la millor amiga de Sarah Connor i al nuvi de l'amiga, per a trobar-la en la seva casa, encara que descobreix que ha anat a una discoteca cridada Tech Noir, on espera a la policia. Els intents d'assassinat del Terminator a Sarah són evitats per Reese. Després el Terminator agarra un cotxe de policia i els segueix.

Després d'una breu persecució, Sarah i Reese s'oculten en un estacionament. En l'estacionament, Reese li explica a Sarah que en el futur, els militars crearan una intel·ligència artificial cridada "Skynet", per a prendre decisions estratègiques. Skynet pren consciència de si mateixa i decideix que la raça humana és una amenaça, pel que decideix destruir-la. Per a això, pren el control de diverses armes nuclears dels principals països del planeta, i llança un atac termonuclear total, creant una guerra entre els homes i les màquines. Cap aclarir que en la primer seqüela del film, Terminator 2, el T800 afirma que la guerra nuclear inicialment va enfrontar als Estats Units amb Rússia. Segons la seva explicació, després d'adquirir Skynet consciència, els militars tracten de desconnectar-lo. Això fa que l'armament nuclear nord-americà, controlat absolutament en 1997 per Skynet, sigui llançat cap a Rússia, país que replica l'atac amb un similar, destruint a ambdós contendents. De les cendres del foc nuclear d'aquesta guerra mundial, les veritables vencedores van ser les màquines. Tornant a la trama narrada en The Terminator, John Connor seria el futur capdavanter de la resistència i dirigiria als humans a la victòria.

El T-800 arriba de nou i els persegueix. Reese i Sarah són duts a una comissaria de policia, mentre que el Terminator escapa. En la comissaria, Reese és interrogat pel doctor Peter Silberman i ell defineix que Kyle és un lunático i que els seus deliris no tenen prova alguna. Mentrestant en un motel, el Terminator està reparant el seu braç danyat i el seu ull i després es dirigeix a la comissaria de policia.

Mentre es troben en la comissaria el Terminator fa la seva aparició i sense donar temps a res comença a assassinar a cada oficial de policia que està en el seu camí. AL sentir l'arribada del exterminador Kyle i Sarah s'amaguen i aconsegueixen escapar d'allí. Kyle i Sarah s'oculten en un camp de nit i es mostra el passat de Reese (el futur) en un flashback. En aquest futur post-nuclear, Reese té una foto de Sarah que és cremada en un violent atac d'un Terminator a una base humana.

L'endemà, Sarah i Reese s'oculten en un motel i ambdós preparen diverses bombes de pipa per a estar preparats davant una nova aparició del Terminator. Sarah li pregunta a Reese si alguna vegada ha tingut a una amant i ell li respon que no i després li revela a Sarah que l'estima. AL principi, Reese se sent una mica ximple per haver-li revelat això, però Sarah ho besa i llavors fan l'amor.

A la nit, el Terminator els persegueix en una autopista i fereix a Reese. Sarah estrella al Terminator amb una camioneta, però ella també s'estavella. El Terminator s'aixeca del sòl i agarra un camió cisterna. Sarah i Reese assoleixen escapar just a temps de la camioneta estavellada i Reese destrueix el camió amb una de les poques bombes restants.

Quan creuen que el Terminator està destruït, l'endoesquelet sorgeix de les flames i els persegueix fins a una fàbrica automatitzada. En la fàbrica, Reese comença a encendre els aparells per a evitar que el Terminator els rastregi. El Terminator els troba i Reese s'enfronta només a ell, però no li causa cap dany. Molt ferit, Reese encén altra bomba de pipa i la col•loca en el tors del Terminator, llevant-li les cames. Per l'explosió, Sarah té un tros de metall clavat en una cama. Després, Sarah troba a Reese, qui està mort, mentre que el Terminator encara segueix viu i persegueix a Sarah, qui és gairebé escanyada per l'imparable cyborg. Sarah assoleix aixafar al Terminator amb una premsa hidràulica.

El final de la pel·lícula mostra a Sarah en Mèxic, gravant diverses cintes que després les hi donarà al seu futur fill quan aquest estigui llest. Sarah ja està embarassada de John Connor. Les cintes revelen que Reese és el seu pare i que ho van concebre la nit que van estar junts en el motel. Sarah es deté uns minuts per a repostar gasolina quan un nen mexicà li pren una fotografia amb una càmera Polaroid i li demana cinc dòlars per ella. Es pot veure que la foto és la mateixa que Reese tindrà en el futur. Després, el nen esmenta que s'apropa una tempesta, al que Sarah respon Ho sé, referint-se als foscs esdeveniments futurs.

[edita] Repartiment

[edita] Versió original

  • Arnold Schwarzenegger - Terminator
  • Michael Biehn - Kyle Reese
  • Bufona Hamilton - Sarah Connor
  • Paul Winfield - Tinent Ed Traxler
  • Lance Henriksen - Detectiu Vukovich
  • Earl Boen - Dr. Peter Silverman
  • Rick Rossovich - Matt Buchanan
  • Dick Miller - Dependent de la botiga d'armes
  • Franc Columbu - Terminator en guerra del futur
  • Bill Paxton - Líder punk
  • Brian Thompson - Punk
  • Janniver de Moya - Punk 2.

[edita] Curiositats

  • La resposta a per quina es destrossen punts tràilers (camions) en la sagazaga, és perquè James Cameron els odia, ja que de jove va ser camioner.
  • En l'escena en la qual el T-800 és partit en dues, cap destacar que la bomba és posada en un punt feble de l'estructura: el maluc. Aquest és un punt feble perquè, s'ajunta la columna amb el maluc sobre la bomba, i molt prop del tórax.
  • En Terminator 2, ocorre altra escena d'un camió cisterna bolcant-se, també just al final de la pel·lícula, les diferències: el T-1000 (antagonista) és el qual sofreix la caiguda i que el camió cisterna no transportava gasolina, transportava nitrogen líquid molt fred, que congela temporalment a el T-1000.
  • Una altra cosa interessant és que Terminator 2 és una pel·lícula semblant a una llegenda mexicana, només que Terminator tenia cervell d'home; és a dir pensava com un home, però era fet com un esquelet de metall, la llegenda conta que aquest subjecte era molt lleig i sempre havia somiat amb ser maco i fort i que en la ciència trobaria la solució, de fet, l'estil va ser pres de la llegenda que es diu succeirà.
  • En l'actualitat s'està emetent una sèrie de TV en EUA anomenada "Les cròniques de Sarah Connor": la història comença uns anys després dels successos de Terminator 2, amb una Sarah Connor fugint de la justícia (i dels infatigables robots, com no) i un John Connor adolescent.

[edita] Enllaços externs