[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

James Cameron - Viquipèdia

James Cameron

De Viquipèdia

Imatge del cineasta James Cameron
Imatge del cineasta James Cameron

James Francis Cameron (Kapuskasing, Ontario, Canadà; 16 d’agost de 1954. És un director, guionista i productor de cine.

Per motius de feina del seu pare es traslladà a Orange, Califòrnia, EEUU; al 1971. Segons reconeix Cameron la seva passió pel 7é art, sobre tot pel gènere de la ciència ficció començà quan va veure 2001: Una odissea de l’espai de Stanley Kubrick.

Desprès de deixar els seus estudis a la Universitat Pública de Califòrnia es casà al 1974 amb la cambrera Sharon Williams amb la que començaria la seva llarga llista de matrimonis i divorcis. Mentrestant Cameron treballà en diverses ocupacions com maquinista, camioner i conductor d’autobús escolar. Per les nits podia fer el que li agradava, així s’inicià la seva afició, escriure histories i pintar.

Al 1977, al veure La Guerra de les Galàxies va entendre que la seva vocació era el cinema i per això s’hi dedicà plenament. Als 25 anys després de treballs poc importants li va arribar la oportunitat de dirigir, però l’experiència no li va agradar, així que no tornà a dirigir cap film que no hagués estat escrit per ell mateix.

La seva primera filla nasqué el 15 de febrer de 1993 i la segona el 4 d’abril de 2001. Actualment, Cameron, després de més de 10 anys allunyat de les pantalles del cinema, roda Avatar, una història futurista per la que ha estat esperant a que existís la tecnologia adequada per al seu rodatge en format tridimensional d’alta definició, amb el que Cameron ja ha treballat en alguns documentals filmats en format IMAX. La seva estrena està prevista pel maig de 2009, rere un llarg procés de postproducció a càrreg de Weta Digital, responsable dels efectes visuals de King Kong i de la trilogia de El senyor dels anells. El seu pressupost sobrepassa els 200 milions de dòlars.

Posteriorment, James Cameron rodarà l’adaptació del còmic manga Alita, projecte que porta diversos anys entre mans.