[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Teodot I Casiteres - Viquipèdia

Teodot I Casiteres

De Viquipèdia

Teodor I Casiteres (Theodorus o Theodotus, Θεόδωρος o Θεόδοτος Κασσιτεράς ) fou un patriarca de Constantinoble del 815 al 821. Encara que el seu nom apareix sovint com Teodor, s'ha classificat a les llistes com Teodot I de Constantinoble.

Era nascut a Nacòlia i fill de Miquel Melissè i de la germana de l'emperadriu Eudòcia (darrera muller de Constantí V). Fou confident de l'emperador Miquel I i va servir com oficial administratiu (spatharokandidatos); va donar suport a Lleó V al que, una vegada al tron, va portar cap la tendència iconoclasta.

Va ser nomenat a l'abril del 815, després de la deposició de Nicèfor I de Constantinoble (favorable a les imatges). El vell Teodot no tenia prou capacitat pel càrrec però era virtuós i tenia gust per l'intriga. Va convocar un sínode que va restablir la iconoclàstia el mateix 815 i sembla que va forçar a alguns clergues a acceptar aquesta visió per mitjà de la tortura (manca de menjar). Va organitzar frívols i luxuriosos banquets que van escandalitzar a la part més conservadora del clergat.

Va morir el gener del 821 i el va succeir Antoni I de Constantinoble, un dels bisbes que havia abraçat la iconoclàstia el 815.