[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tecnociència - Viquipèdia

Tecnociència

De Viquipèdia

La tecnociència és la tecnologia que ara treballa per satisfer les necessitats i solucionar els problemes de la ciència, i no únicament de les persones.

És un concepte àmpliament usat en la comunitat interdisciplinària d'estudis de Ciència i Tecnologia per designar el context social i tecnològic de la ciència. La idea mostra un reconeixement comú que el coneixement científic no sol és un codi situat en la societat i la història, sinó que se sustenta i es fa durable per xarxes materials no humanes. Segons Javier Echeverria, és una construcció social altament artificialitzada que s'aplica als àmbits més diversos socials i empírics per produir modificacions i millores. Els éssers humans poden adherir-se (o no) a l'esmentada activitat col·lectiva, però cada individu sempre es confronta en la seva fase de formació a una tecnociència prèviament constituïda, que ha d'aprendre, per una part, però les aplicacions concretes de la qual pot comprovar que produeixen efectes en el seu entorn social i natural.

[edita] Tecnologia

Article principal: Tecnologia

Tecnologia és un concepte molt ampli que tracta sobre l'ús i coneixement d'eines i tècniques i de com afecten a l'habilitat d'una especie per a controlar i adaptar-se al seu entorn. Malgrat això podríem definir la tecnologia (del grec τεχνολογια, que prové de τεχνολογος: τεχνη, "art, tècnica" i λογος, "tractat") com el conjunt de coneixements que permeten fabricar objectes i modificar el medi ambient, incloent-hi plantes i animals, per satisfer les necessitats i desitjos humans. Això implica el desenvolupament i l'aplicació d'eines, màquines, materials, tècniques, sistemes i processos.

[edita] Ciència

Article principal: Ciència

La ciència (del llatí scientia) és, etimològicament, un conjunt de coneixements. No obstant això, tot sovint, i en gran mesura d'ençà de la revolució copernicana, fa referència especialment a l'activitat destinada a adquirir coneixements ("fer ciència"). D'altra banda, a partir del segle XIX, el camp semàntic de la paraula es restringeix a l'esforç organitzat per conèixer la realitat mitjançant el mètode científic, i es desvincula així la filosofia de les ciències exactes i les experimentals.