[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Te negre - Viquipèdia

Te negre

De Viquipèdia

El te negre, igual que els altres tes, prové de la planta Camellia Sinensis i es fa amb fulles sotmeses a més oxidació que el te blanc, el te verd o l'oolong. El te negre te un gust mes fort i conté mes cafeïna que les altres varietats.

Els majors productors de te negre inclouen Xina, Índia i Sri Lanka. Algunes de les varietats produïdes a aquestes regions son el Darjeeling, Keemun, Lapsang Souchong o Assam.

Tradicionalment el te negre ha estat lúnic te conegut a occident, i tot i que el te verd està guanyant popularitat, el te negre continua ocupant el 90% de les vendes de te a occident. Mentre el te verd normalment perd el seu gust al cap d'un any, el te negre manté el seu sabor durant anys, per aquesta raó va ser un article de mercaderia al segle XIX.

El procés del te negre deriva del que rep l'oolong, que fa servir mètodes semblants però sense arribar al nivell de fermentació del te negre.

El gust del te negre pot variar molt, pot tenir gust a flors, a malta, taronga de bergamota (Earl Grey) o espècies. Normalment el te negre, tot i que es fan excepcions, es prepara amb aigua bullint i un temps d'infusió de 5 minuts. Infusionar el te més temps dóna com a resultat un gust amarg. Els tes negres, per una altra banda, no es solen infusionar més d'una vegada, com es fa amb altres tipus de te com l'oolong.

El te negre a Xina es coneix com a te vermell per el color de la infusió resultant. Aquesta discrepància es deguda a un error de traducció que ha perdurat fins a l'actualitat.