[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tanganyika - Viquipèdia

Tanganyika

De Viquipèdia

Tanganyika és un antic país de l'Àfrica Oriental que va prendre el nom del llac Tanganyika, que forma la seva frontera occidental. El 1964, en unir-se a Zanzíbar, va constituir Tanzània.

De 1884 a 1919 (tractat de Versalles) fou una colònia alemanya, l'Àfrica Oriental Alemanya, que va ser ocupada pels britànics durant la la Primera Guerra Mundial. Des del 1922 va estar administrada pel Regne Unit sota mandat de la Lliga de Nacions i a partir de 1946 sota mandat de les Nacions Unides. El 9 de desembre de 1961 aconsegueix la independència i el 9 de juny de 1962 s'estableix la República de Tanganyika.

El nom, en suahili, vol dir més enllà de Tanga, o darrera de Tanga, o sigui, el rerepaís de la població costanera de Tanga.


Àfrica Aquest article sobre l'Àfrica és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.