[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sofia de Nassau - Viquipèdia

Sofia de Nassau

De Viquipèdia

La princesa Sofia de Nassau, reina de Suècia i el seu espòs, el rei Òscar II de Suècia.
La princesa Sofia de Nassau, reina de Suècia i el seu espòs, el rei Òscar II de Suècia.

Sofia de Nassau-Weillburg, reina de Suècia (Biebrich 1836 - Estocolm 1913). Princesa de Nassau-Weillburg amb el tractament d'altesa reial que esdevingué reina de Suècia com a conseqüència del seu matrimoni amb el rei Òscar II de Suècia.

Nascuda a Biebrich el dia 9 de juliol de 1836 essent filla del duc Jordi Guillem de Nassau i de la princesa Paulina de Württemberg. Descendent dels ducs de Nassau que després regnarien al gran ducat de Luxemburg i dels reis de Württemberg.

El 6 de juny de 1857 es casà amb el príncep Òscar de Suècia, fill del rei Òscar I de Suècia i de la duquessa Josefina de Leuchtenberg. La parella tingué quatre fills:

  • SAR el príncep Òscar de Suècia, creat duc de Gotland, nat a Estocolm el 1859 i mort el 1853 es casà morganàticament amb la senyora Ebba Munck. El seu fill petit fou el famós diplomàtic de Nacions Unides el comte Folke Bernadotte.
  • SAR el príncep Eugeni de Suècia, creat duc de Närke. Nasqué el 1865 a Estocolm i morí el 1947. Romangué solter.

Descendents seus són els presents reis Carles XVI Gustau de Suècia, Harald V de Noruega, Margarida II de Dinamarca, Albert II de Bèlgica, Anna Maria de Grècia i el gran duc Enric I de Luxemburg