[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Margarida II de Dinamarca - Viquipèdia

Margarida II de Dinamarca

De Viquipèdia

Margarida II de Dinamarca (Copenhaguen 1940). Reina de Dinamarca i cap d'Estat del país escandinau des de l'any 1973, any en què el seu pare, el rei Frederic IX de Dinamarca, morí.

Nascuda al Palau d'Amalienborg el dia 16 d'abril de 1940 escassos dies abans que els nacionalsocialistes ocupessin en petit estat escandinau. La princesa era filla del llavors príncep hereu i després rei Frederic IX de Dinamarca i de la princesa Íngrid de Suècia. El dia del seu bateig a la Capella Naval el dia 14 de maig de 1940 rebé els noms de Margarida, Alexandrina, Pórhildur i Íngrid, el nom de Pórhlidur en honor d'Islàndia illa de la qual el seu avi, fins l'any 1945 n'era rei. La princesa era néta del rei Cristià X de Dinamarca i de la duquessa Alexandrina de Mecklenburg-Schwerin per via paterna, mentre que per via materna ho era del rei Gustau VI Adolf de Suècia i de la princesa Margarida del Regne Unit.

La princesa es casà el 1967 a Copenhaguen amb el comte francès Enric de Monpezat. La parella s'instal·là a Copenhaguen i han tingut dos fills:

thum

Nascuda com a simple pricesa de Dinamarca sense estar destinada a regnar com a conseqüència de les lleis de successió del país que excloien les dones del tron. L'any 1953 degut a un canvi legislatiu esdevingué princesa hereva. A partir de 1958 ocupà una cadira al Consell d'Estat i ocupà la regència en cas que el seu pare estigués fora del país.

Estudià la llicenciatura de ciències polítiques a la Universitat d'Aarhus durant els anys 1961 i 1962 realitzant els últims cursos a la Universitat de la Sorbona de París 1963 i a la London School of Economics l'any 1965.

Com a cap d'una monarquia constitucional la reina no actua de forma independent en els seus actes polítics ans el contrari ja que necessita ser refrendada en totes les seves actuacions públiques. Malgrat això, la reina participa activament en els Consells d'Estat i és informada pel Primer Ministre i pel Ministre d'Afers Exteriors en tot moment. Margarida II ostenta també l'Alt Comandament de les Forces Armades de Dinamarca i la Constitució li atribueix declarar la guerra i fer tractats de pau.

A part de la seva faceta pública, la sobirana també ha desenvolupat una important carrera artística basada sobretot en el món de la pintura i de les il·lustracions. Entre d'altres s'ha encarregat d'il·lustrar dues edicions del llibre El senyor dels anyells publicades el 1977 i 2002. També ha realitzat activitats de traductora al danès de nombrosos llibres i opúscles.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Margarida II de Dinamarca