[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Seti II - Viquipèdia

Seti II

De Viquipèdia

Rèplica d'una estàtua de Seti II amb una ofrena al déu Amon
Rèplica d'una estàtua de Seti II amb una ofrena al déu Amon

Seti II fou el cinquè faraó de la dinastia XIX d'Egipte. Amb un poder debilitat, va haver de fer front a diversos complots i a la rebel·lió del seu propi fill Amenmesse.

Taula de continguts

[edita] Noms

El seu nom era Seti-Merneptà (que significa el del déu Seti, estimat de Ptah), tot i que es feia anomenar príncep Nefersetrà, i el seu nom de tron fou Userkheperere Setepenre (que vol dir Poderoses són les presències de Ra, escollit de Ra).

Altres noms que duia degut als seus títols imperials foren:

  • Nom d'Horus: Kanakht Werpehti
  • Nom de Nebty (deesses Nekhbet i Buto): Nekhtkhepesh-der-pedjut

[edita] Antecedents familiars

Era fill de Meremptah i Isetnofret, ambdós fills del faraó Ramsès el Gran.

De petit vivia al palau del seu avi amb bona part de la nombrosa família reial egípcia. Seti tenia dos germans; Naneferkaptah i Ahura.

[edita] Núpcies i descendents

Es coneixen tres esposes d'aquest faraó. En primer lloc es casà amb Takhat, germana del seu pare Meremptah, qui li donà almenys un fill:

Seguidament es maridà amb Tausert, qui esdevindria l'últim faraó de la Dinastia XIX. Amb ella va tenir un fill:

  • Seti-Merneptà, mort infant.

La seva tercera esposa fou Tia, qui va donar a llum un altre fill:

  • Siptà, successor del seu pare Seti II.

[edita] Regnat de Seti II

Seti va pujar al tron ja que el seu germà gran Naneferkaptah va morir abans que el seu pare, i va governar uns sis o deu anys probablement després del 1200 aC.

Seti II va tenir un regnat curt però pacífic almenys a l'exterior. Les seves úniques activitats externes foren l'explotació de mines a Serabit al-Khadim al Sinaí.

Va fer alguna construcció a Hermòpolis (acabament d'un temple començat per Ramsès II) i a Karnak.

[edita] Rebel·lió del Sud

Imatge de Seti II, a Heliòpolis
Imatge de Seti II, a Heliòpolis

En canvi va tenir molts problemes interns; havia nomenat el seu fill Amenmesse virrei de l'Alt Egipte i durant el segon any del regnat de Seti II tota la regió dels cuixites i els nubis van recolzar les pretensions d'Amenmesse i es van sublevar. El mateix príncep Amenmesse es va autoproclamar faraó de l'Alt Egipte.

La revolta va durar uns dos anys; des del segon any de regnat de Seti II fins el quart any del regnat en què els rebels (etíops, nubis, sacerdots de Karnak i el propi Amenmesse) foren vençuts per les forces lleials a Seti II.

[edita] Tomba de Seti II

Fou enterrat a la tomba KV15 de la Vall dels Reis. Tot i que coneguda molt antigament no fou ben explorada fins que ho va fer Carter el 1903-1904. Es sospita que Seti II fou enterrat a la tomba de la seva dona Tausret, i després traslladat a aquesta altra tomba. El nom de Seti II fou esborrat i després engravat altra cop, i es sospita que el regnat d'Amenmesse estigui relacionat amb aquest fet.

Precedit per:
Merneptà
Faraó d'Egipte
Dinastia XIXa
Succeït per:
Siptà