[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Serra d'en Galceran - Viquipèdia

Serra d'en Galceran

De Viquipèdia

Per a altres significats, vegeu «La Serra d'en Galceran».

La Serra d'en Galceran es una aliniació muntanyosa que pertany al Sistema Ibèric però que presenta una orientació catalànide (NE-SO), paral·lela a la línia de costa però retirada a l'interior de la província de Castelló, entre les comarques de l'Alcalatén i la Plana Alta. Delimitada geogràficament pel Barranc de la Valltorta al nord, les Talaies d'Alcalà i la Serra de la Valldàngel a l'oest, el Pla de l'Arc al sud i el corredor prelitoral d'Albocàsser per on discorre la rambla Carbonera a l'oest. Trobem les majors altures a 1.078 metres s.n.m. i a 951 metres al Tossal de la Vila.

La serra s'estén pels termes del poble que li dona nom: la Serra d'en Galceran; també pels municipis d'Albocàsser, la Serratella, les Coves de Vinromà, la Torre d'en Doménec, Vilanova d'Alcolea, Bell-lloc i la Vall d'Alba.


Aquest article sobre el País Valencià és un esborrany i possiblement li cal una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint l'article i millorant-hi la qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.

Coordenades: 40° 16′ 57″ N 0° 0′ 22″ E