[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Selenita - Viquipèdia

Selenita

De Viquipèdia

Cristall de Selenita
Cristall de Selenita
La Rosa del Desert
La Rosa del Desert

La Selenita és un sulfat de calci dihidratat (de fórmula química: CaSO4·2H2O), que vol dir que està composat d'oxigen, sofre, hidrogen, calci i aigua. Acostuma a tenir una forma vidriosa i ben cristalitzada, procedent del guix.

La Selenita és tova i es pot deformar fàcilment amb una ungla. Els cristalls són lleugerament flexibles, però es poden partir si es dobleguen en excés. Els cristalls de Selenita es troben amb facilitat a Anglaterra i a Oklahoma.

Certs cristalls trobats a Kentucky s'han format seguint patrons encorbats i amb la forma dels pètals d'una flor. En casos molt estranys, l'aigua pot arribar a encaixar-se en una cavitat, idèntica a les formes cristalines, de tal manera que es pot veure com la bombolla d'aigua es mou a mesura que rotem la pedra.

En les condicions tan seques del desert, la sorra pot quedar atrapada dins de les formes cristalines que formen el mineral. En aquest cas, el resultat són cristalls totalment opacs, i poden tenir formes tan curioses com la de la Rosa del Desert. S'han trobat grans mostres d'aquest fenomen a Oklahoma, Texas i al Desert del Sàhara.