[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sari Nusseibeh - Viquipèdia

Sari Nusseibeh

De Viquipèdia

Sari Nusseibeh ( en àrab: ساري نسيبة) ( Damasc, Síria 1949 ) és un filòsof i professor universitari palestí.

[edita] Vida

Va néixer el 12 de febrer de 1949 a la ciutat de Damasc sent fill del polític Anwar Nusseibeh. Va estudiar economia, filosofia i ciències polítiques a la Universitat d'Oxford, realitzant posteriorment el seu doctorat a la Universitat de Harvard.

El 1978 retornà a Cisjordània per esdevenir professor de filosofia a la Universitat Birzeit, càrrec que abandonà el 1988, moment en el qual la universitat fou clausurada a conseqüència de la Primera Intifada. Professor de filosofia islàmica a la Universitat Jueva de Jerusalem, des de 1995 és rector de la Universitat Al-Quds. Així mateix fou durant un temps el màxim representant de l'Autoritat Palestina a Jerusalem.

[edita] Activitat social

Activista dels drets humans i de la reconciliació àrabo-israeliana, des de 2001 lluita per aconseguir la pau entre els dos pobles basada en la coexistència de dos estats veïns. Fou durament atacat pels seus propis coreligionaris per advocar a la renúcia dels palestins al "dret de retorn".

L'any 2004 fou guardonat, juntament amb l'israelià Amos Oz, amb el Premi Internacional Catalunya, concedit per la Generalitat de Catalunya.

[edita] Enllaços externs