[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sant Pere de Figueres - Viquipèdia

Sant Pere de Figueres

De Viquipèdia

Coordenades: 42° 16′ 4″ N 2° 57′ 35.5″ E

Església de Sant Pere de Figueres.
Església de Sant Pere de Figueres.

L'església parroquial de Sant Pere de Figueres és un edifici religiós majoritàriament d'estil gòtic que es troba situada a la plaça de Sant Pere de Figueres.

Les restes més antigues que es conserven daten del segle X i XI, i consisteixen en la part d'un mur de la cara nord amb una espitllera, al peu del campanar. A les acaballes del segle XIV el rei Pere el Cerimoniós ordenà l'aixecament d'una nova església d'una sola nau que es construí sobre l'edifici romànic.

Actualment persisteix en la seva forma primigènia fins on començava l'absis. Al segle XVIII se li afegí un creuer i un absis poligonal que va substituir l'antiga capçalera gòtica. A finals del segle XIX, a l'any 1895, es va reconstruir la cúpula segons un projecte de l'arquitecte Josep Azemar i Pont.

A l'inici de la guerra civil, l'església va patir importants destruccions; el temple fou incendiat i s'enderrocaren algunes de les seves parts més rellevants. Entre 1941 i 1948 es va portar a terme la reconstrucció del creuer coronat pel cimbori octogonal, seguint l'estil gòtic de l'antiga nau, aconseguint així un conjunt unificat, sobri i monumental.

[edita] Enllaços externs