[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sanç II de Navarra - Viquipèdia

Sanç II de Navarra

De Viquipèdia

Sanç II de Navarra Abarca ( d 935 - 994 ), rei de Navarra i comte d'Aragó (970-994).

[edita] Orígens familiars

Fill del rei de Navarra Garcia II Sanxes I i la comtessa d'Aragó Andregot Galindes

S'atribueix a aquest rei el títol de rei de Navarra, quan el 987 al Monestir de San Juan de la Peña es titula: reinando Yo, D. Sancho, rey de Navarra, en Aragón, en Nájera y hasta Montes de Oca....

[edita] L'enemic musulmà

Al morir Alakén II el 976 i en succeir-lo el seu fill Hixem II, tutelat per Almansor, els regnes cristians van veure perillar la seva estabilitat. Les tropes d'Almansor van vèncer els cristians a la batalla de Torrevicente, al sud de Sòria. La unió familiar entre el Regne de Lleó, el Comtat de Castella i el Regne de Navarra va permetre unir-se per fer front als abats musulmans però el 975 va ser derrotat a San Esteban de Gormaz i el 981 a Rueda, prop de Tordesillas.

Al veure que per les armes no podien vèncer, Sanç II va viatjar fins a Còrdova com ambaixador del propi regne, duent grans i quantiosos regals per Almansor, pactant amb ell i promentet-li el matrimoni de la seva filla.

Sanç II va fundar els monestirs de San Andrés de Cirueña i San Millán de la Cogolla vers el 972.

[edita] Núpcies i descendents

Es casà vers el 962 amb Urraca de Castella, filla de Ferran González i Sança de Pamplona. D'aquest matrimoni van néixer:

Tingué una filla il·legítima:

  • Urraca de Navarra la Bascona, casada amb Almansor i que, abans d'entrar en un convent, li va donar un fill: Abderramà Sanxuelo.
Precedit per:
Garcia II Sanxes I
Rei de Navarra
Comte d'Aragó

970994
Succeït per:
Garcia III Sanxes II