[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Salvador Bacarisse - Viquipèdia

Salvador Bacarisse

De Viquipèdia

Salvador Bacarisse Chinoria, (Madrid, 12 de setembre de 1898 - París, 5 d'agost de 1963), compositor espanyol.

Va estudiar al Real Conservatorio de Música in Madrid, amb Manuel Fernández Alberdi (piano) i Conrado del Campo (composició). Bacarisse va ser membre del Grupo de los Ocho (fundat en l'esperit del grup francès de Les Six pe combatre el conservadurisme musical) i va ajudar a promoure la música contemporània com a director artístic d'Unión Radio fins el 1936. En acabar la Guerra civil el 1939, Bacarisse va exiliar-se a París, rebutjant la dictadura de Franco. Des del 1945 fins a la seua mort va treballar per a la Radio-Télévision Française com a productor de programes en llengua castellana.

Bacarisse va compondre per a piano, per a conjunts de cambra, òpera (incloent-hi El tesoro de Boabdil amb la qual va guanyar un premi de la ràdio francesa el 1958), i obres orquestrals incloent-hi dos concerts per a piano i un concert per a violí. La seua obra més cèlebre i interpretada és el Concertino per a guitarra i orquestra en La menor Opus 72, composta el 1952, en estil neoromàntic.

[edita] Bibliografia

  • (anglès) Christiane Heine. "Salvador Bacarisse", Grove Music Online, ed. L. Macy (accés 3 de gener de 2005), grovemusic.com (accés amb subscripció).
  • (anglès) Enrique Franco. "Salvador Bacarisse", Grove Music Online, ed. L. Macy (accés 3 de gener de 2005), grovemusic.com (accés amb subscripció). (Òpera)

[edita] Enllaços externs