[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Salvador (Brasil) - Viquipèdia

Salvador (Brasil)

De Viquipèdia

Salvador
Estat Bahia
Superfície 313 km²
Població 2 714 119 (2006)
Densitat de població 8671,3/km²
Altitud 8 msnm
Latitud 12°58'15" S
Longitud 38°30'39" O
Distància de Brasília 1564 Km
Internet: http://www.pms.ba.gov.br
Mapa de la ciutat a Brasil

Salvador o Salvador de Bahia (nom complet en portuguès, São Salvador da Baía de Todos os Santos), és una ciutat a la costa nord-est del Brasil i capital de l'estat de Bahia. Durant molt temps fou denominada amb el nom del seu estat.

Es troba en una península a la costa de l'Oceà Atlàntic junt a Bahia de Todos os Santos. És el més gran port exportador i el centre de la regió metropolitana del Recôncavo Baiano. La seva població era, el 2002, de 2.540.000 habitants, el que la converteix en la tercera ciutat més gran del Brasil.

[edita] Història

Fundada el 1549 per Tomé de Sousa. Rapidament es convertí en el més important port brasiler i en la primera capital de la colònia, centre de la indústria del sucre i del comerç d'esclaus. Bisbat des del 1552, la seva catedral es completà el 1572. El 1583, tenia uns 1.600 habitants.

Salvador fou la capital del virregnat del Grão-Pará i de la província de Bahia de Todos os Santos. Els holandesos van saquejar la ciutat en maig del 1624 i la van conservar fins a l'abril de l'any següent.

Salvador fou la capital del Brasil fins al 1763, quan fou substituïda per Rio de Janeiro. La ciutat es convertí en la base del moviment independentista, essent atacada per tropes portugueses el 1812.

El 1948 ja tenia 340.000 habitants, essent la quarta ciutat del país. El 1991, assoleix els dos milions.

Pelourinho, vell centre de la ciutat de Salvador.
Pelourinho, vell centre de la ciutat de Salvador.

Els anys 1990, es restaurà el vell centre de la ciutat, el Pelourinho.

[edita] Clima

Salvador té un clima tropical càlid, amb pluges en hivern i en estiu. Les temperatures mínimes en hivern poden descendir a al voltant de 20ºC, i les màximes en estiu ronden els 36ºC. La brisa, provinent de l'Oceà Atlàntic, manté una temperatura agradable fins i tot en els dies més calents d'estiu. La zona de la ciutat contigua a la costa reben forts vents que arriben des del mar.

[edita] Platges

Salvador té nombroses platges al llarg de la costa oceànica, i la costa de la Bahia de Todos os Santos. Las principals platges urbanes són Itapuã, Artistas, i Porto da Barra. Las platges de la ciutat atreuen tant als habitants locals com a turistes, principalment a causa de l'agradable temperatura de l'aigua. Algunes platges expliquen amb restaurants típics situats sobre la sorra (quiosquets), on es prepara marisc i diverses begudes. A més, en les platges es poden trobar llocs de "bahianas", on es pot menjar el acarajé, menjar típic de la gastronomia afro-brasilera.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Salvador