[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Nivell mitjà del mar - Viquipèdia

Nivell mitjà del mar

De Viquipèdia

Placa oficial amb la mesura a Espanya. Aquesta es troba en una estació ferroviària.
Placa oficial amb la mesura a Espanya. Aquesta es troba en una estació ferroviària.

El valor de nivell mitjà del mar es pren com a referència per definir alçades dintre de l'àmbit geogràfic, com localitats i accidents geogràfics (inclosos els accidents submarins). Sovint, per referir-se a un altura mesurada en metres sobre el nivell del mar s'utilitza l'abreviatura msnm.

Com que l'aigua de mar es mou (principalment per les ones i les marees), es pren com a referència el seu valor mitjà, que es mesura en mareògrafs, que són instal·lacions que permeten mesurar el nivell del mar sense l'efecte de les ones. A més a més, cada país estableix el nivell mitjà de la mar a partir d'un mareògraf de referència. A l'estat espanyol, es pren com a referència el nivell mitjà de la mar Mediterrània a la ciutat d'Alacant (l'elecció d'un mareògraf a la Mediterrània en comptes de l'Atlàntic facilita el poder determinar amb més precisió el nivell mitjà del mar perquè les marees hi són molt menors).

[edita] Vegeu també

Minves de gener


Aquest article sobre geografia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.