[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sakura, la caçadora de cartes - Viquipèdia

Sakura, la caçadora de cartes

De Viquipèdia

Sakura, la caçadora de cartes


Anime
Director Morio Asaka
Estudi Japan Production IG, XEBEX
Cadena TV Japan NHK Animax

Germany PRO 7
Canada Teletoon
Colombia Caracol TV
Ecuador Ecuavisa
Argentina Venezuela Mexico Chile Brazil Paraguay
Cartoon Network
Spain VEO TVCanal 2 Andalucía Castilla la Mancha TV Kitz
Catalonia K3
France Fox Kids, M6

Durada 7/04/1998 – 21/03/2000
Capítols 70

Sakura, la caçadora de cartes (カードキャプターさくら, Kādo Kyaputā Sakura, Cardcaptor Sakura), és un manga creat pel grup CLAMP, del que, posteriorment, es va emetre una sèrie d'anime. Actualment, va ser publicada a Espanya per part de Glénat.

Taula de continguts

[edita] Història

Al Japó, el manga fou publicat des de juny de 1996 fins a l'octubre de 2000, amb un total de 50 lliuraments, publicats per l'editorial Nakayoshi. Més endavant, es varen publicar dotze toms recopilatoris. L'anime constà de 70 capítols dividits en tres temporades, i fou transmés des del 7 d'abril de 1998, fins al 21 de març de 2000, a l'emissora japonesa de televisió NHK. Dues pel·lícules varen ser estrenades als anys 1999 i 2000; Sakura, la caçadora de cartes: La pel·lícula i Sakura, la caçadora de cartes: La carta segellada, respectivament.

[edita] Argument

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

Es narra la història de la Sakura Kinomoto, una nena de deu anys, que viu amb el seu pare, en Fujitaka, i el seu germà Tôya, a la ciutat de Tomoeda, al Japó. Sakura té diversos amics a l'escola, com la Tomoyo Daidôji, (la qual és la seva amiga més propera) la Rika, la Chiharu i la Naoko.

Cert día, la Sakura es va trobar sola a casa seva, i va sentir uns sorolls extranys a la biblioteca del seu pare. En anar a cercar la font d'aquests sorolls, es va trobar amb un llibre titulat The Clow, el qual té a la portada el gravat d'una estranya criatura encadenada per un sol, tancat per un seguro que després es veurà que només les persones que poseeixen màgia podràn obrir-lo. Hi ha dues maneres en què la història comença:

  1. A l'anime, la Sakura obre el llibre, i es troba que al seu interior té un mall de cartes. En treure la primera carta, la Sakura comença a llegir el que hi diu. La carta es diu El Vent, i quan la Sakura acaba de llegir el seu nom, un cercle màgic apareix de sobte sota ella, invocant així el poder de la carta, fent-les volar fora de la casa, amb una ràfega de vent.
  2. Al manga, per una altra banda, la Sakura simplement troba el llibre vuit.

De qualsevol manera, una petita criatura alada anomenada Keroberos (の設定) surt de la portada del llibre, saludant-la molt enfàticament, i informa a la Sakura que ell és el Guardià de les Cartes. Aquestes cartes, anomenades Cartes de Clow, varen ser creades per un poderós bruixot, anomenat Clow Reed, feia segles, i que si fossin alliberades del llibre, agafarien forma física i una terrible desgràcia cauria sobre aquest món. La terrible desgràcia de la qual es parla no és una "simple explosió" com en una ocasió pregunta la Sakura, sinó que tots els éssers humans oblidarien aquell sentiment especial que tenen cap als altres. Al començament, la Sakura no està molt segura d'acceptar la missió, però en Keroberos, a qui la Sakura anomena afectuosament 'Kero', la despreocupa, ja que com va aconseguir obrir el llibre, això significava que ella posseïa poders màgics.

Finalment, la Sakura accepta la missió de capturar les Cartes de Clow una per una, però a aquesta difícil missió no estarà sola. Sens dubte estarà acompanyada dels seus amics, i d'aquells que també volen apoderar-se de les cartes, però que també s'uneixen al seu grup.

[edita] Personatges principals

  • Sakura Kinomoto: És la indiscutible protagonista de la sèrie. Estudia a l'escola primària de Tomoeda. Va a quart grau i pertany al club d'animadores; la seva missió es caçar totes les Cartes de Clow, que, sense voler, es van escapar quan la Sakura va obrir el llibre que les contenia i les va escampar per tot Tomoeda en invocar la carta del vent. És excel·lent per a les activitats físiques, ja que se li faciliten tots els esports, que aconsegueix dominar en molt poc temps. La seva millor amiga és la Tomoyo, i està enamorada d'en Yukito, el millor amic del seu germà Tôya. El seu nom és el mateix que reben al Japó les flors de cirerer, les Sakura, molt populars al país. La veu japonesa la fa la Sakura Tange mentre que la veu catalana es la Marta Ullod.
  • Xaoran Li: És l'antagonista de la sèrie. Arriba des de Hong Kong per intentar reunir les Cartes de Clow. Per això, al principi serà rival directe de la Sakura, ja que segons la seva percepció, él és l'única persona digna de posseïr les cartes; degut a que és descendent del bruixot Clow. Encara que al passar el temps es tornarà amic de la Sakura, i per això li ajudarà i l'aconsellarà per tal que ella pugui capturar les cartes i aconsegueixi convertir-se en la Senyora de les Cartes. Al principi de la sèrie, en Xaoran sent certa atracció per en Yukito, però amb el temps, descubreix que en realitat està dolçament enamorat de la Sakura. Però només serà fins als últims capítols que li declararà el seu amor. La veu japonesa la fa la Motoko Kumai mentres que la veu catalana es la Teresa Soler.
  • Tomoyo Daidôji: És la nena rica de la classe i la millor amiga de la Sakura. Li encanta enregistrar-la amb la seva càmera de vídeo tota l'estona, sobretot quan està intentant capturar una carta de Clow, ja que la Tomoyo confecciona ella mateixa els vestits de la Sakura d'acord amb les circumstàncies. Opina que la Sakura s'ha de vestir apropiadament per a realitzar la seva missió com a caçadora de cartes, p és una tasca molt especial com per a fer servir roba "normal". A més, es té que destacar que és una persona molt madura per a la seva edat. La veu japonesa la fa la Junko Iwao mentres que la veu catalana es la Núria Domenèch
  • Tôya Kinomoto: És el germà gran (i únic) de la Sakura. Té el do de veure els esperits de gent ja morta, i de saber qui és o no humà. Gràcies a aquest poder pot veure a la seva mare morta quan els visita, i descubrir les identites secretes de diferents personatges no humans que van apareixent a la sèrie. La veu japonesa la fa en Tomokazu Seki mentres que la veu catalana es l'Hernan Fernández
  • Kero (Kerberos): És el guardià de les Cartes de Clow i el protector de la Sakura. És un enorme lleó amb armadura que es pot transformar en un adorable lleonet amb aletes. Té un accent com els de Osaka, el seu símbol és el del sol, i representa al Foc. La veu japonesa la fa la Aya Hisikawa mentres que la veu catalana es la Roser Aldabó
  • Yukito Tsukishiro: Yukito és el millor amic d'en Tòya. Viu a Tomoeda amb els seus avis, ja que els seus pares es van morir quan ell era petit, però passa molt de temps sol, i és que els seus avis viatgen molt. És el primer amor de la Sakura. En Yukito és en realitat la forma adoptada per en Yue, l'altre bestia guardiana del llibre de Clow. La veu japonesa la fa la Megumi Ogata mentres que la veu catalana es el Jaume Villanueva
  • Yue: És la veritable forma d'en Yukito. Ell és el guardià, el mestre i el jutge de les cartes. Fou creat, igual que en Keroberos, per el poder del bruixot Clow Reed, però él va ser dotat amb el poder de la Lluna. De caràcter serè i cara immutable, Yue estimà profundament en Clow, i no va aconseguir acceptar la seva mort, així doncs, i al negar-se a tenir un nou Senyor (la Sakura), en Clow li ordenà ser el jutge de la persona que assolís reunir de nou totes les cartes de Clow, per així dictaminar si era digne o no de ser el seu nou Senyor. La veu japonesa la fa la Megumi Ogata mentres que la veu catalana es el Jaume Villanueva
  • Meiling Li: Aquesta xinesa arriba al Japó amb l'objectiu d'ajudar en Xaoran a atrapar les cartes de Clow, i tornar amb ell a la Xina per casar-s'hi. I és que ella és la promesa d'en Xaoran, per una promesa que es varen fer de molt petits (que si en Xaoran no s'enamorés de ningú, llavors es casaria amb la Meiling). Al principi ella actua molt gelosa, però després entén que en Xaoran estima a la Sakura, i encara que ella encara l'estimi, es converteix en la seva millor amiga i l'ajuda a unir-los. La veu japonesa la fa la Yukana Nogami mentres que la veu catalana es la Carme Abril
  • Eriol Hiiragizawa: L'Eriol és un noi que ve del Regne Unit. Sembla un noi normal i corrent, però en realitat és la reencarnació del bruixot Clow Reed. És molt poderós i ve a Tomoeda per a posar a prova la Sakura com a nova Senyora de les cartes, i de pas, que augmentés el seu nivell de màgia per aconseguir canviar totes les cartes de Clow en cartes de Sakura, ja que si no ho feia, les cartes podrien convertir-se en cartes comunes i corrents, sense màgia. L'Eriol viu amb la Nakuru i l'Spinel, els seus guardians (els contraris a Yue i Keroberos).

[edita] Guia de capítols

1. Sakura i el misteriós llibre màgic

2. La meravellosa amiga de la Sakura

3. Una primera cita emocionant

4. Un diumenge esgotador

5. La Sakura, el panda i la botiga meravellosa

6. La Sakura i els records de la seva mare

7. La primera batalla de la Sakura amb un lladre misteriós

8. El rival de la Sakura

9. La Sakura i l'agulla misteriosa

10. La Sakura i les flors del dia de l'esport

11. La Sakura, la Tomoyo i la gran mansió

12. El dia inacabable de la Sakura

13. Sakura i la prova de força de l'elefant

14. La Sakura, en Toya i la Ventafocs

15. La gran discussió d'en Kero i la Sakura

16. La Sakura i tot un arc de records

17. La terrorífica prova de valentia

18. La Sakura,en Yokito i la fira d'estiu

19. Els deures de vancances d'estiu de la Sakura

20. L'alumna que es baralla amb la Sakura

21. La llarga marató de la Sakura

22. La Sakura i el seu bon pare

23. La Sakura, la Tomoyo i una cançó preciosa

24. La petita aventura de la Sakura

25. La doble de la Sakura

26. Sakura i la bonica professora

27. Sakura i el santuari dels records

28. Sakura i les cartes màgiques

29. Els pastissos de la Sakura

30. La Sakura i la carta ferida

31. La Sakura i el llibre sense títol

32. La Sakura, en Kero i en Shaoran

33. Congelació a la pista de patinatge

34. Sakura, Yukito i la lluna diürna

35. El meravellós Nadal de la Sakura

36. La Sakura, en Yukito i el nou curs escolar

37. La Tomoyo perd la veu

38. La Sakura va a collir maduixes

39. Un dia de febre

40. La Sakura i la Sakura del somni

41. La Sakura, en Shaoran i el mar de sorra

42. Un festival a les fosques

43. Sakura i el comiat de la Mei Ling

44. La Sakura, en Kero i la professora misteriosa

45. Sakura i l'última carta de Clow

46. Sakura i el judici final

47. La Sakura i l'alumne misteriós

48. Sakura i el despertar de la calu de l'estrella

49. Sakura i el piano misteriós

50. La Sakura, en Shaoran i el fil invisible

51. La Sakura i el gran ós de peluix

52. La premonició de les ovelles

53. La Sakura i la bici espantadissa

54. La Sakura i el calendari de records

55. La Sakura del país de les meravelles

56. La Sakura, en Kero i una trobada molt dolça

57. La Sakura, en Shaora i l'ascensor

58. La Sakura i un problema doble

59. La Sakura, la Tomoyo i la trampa de la pilota

60. La Sakura i una bona amiga

61. La Sakura, la carta i els regals

62. La Sakura i l'estranya predicció

63. La Sakura, la piscina i l'onada gegant

64. La Sakura i la classe d'esquí

65. La Sakura, en Yukito i el poder que s'esvaeix

66. La persona que agrada més a la Sakura

67. La Sakura, en Shaoran i el santuari de Sukimine

68. La Sakura, el passat i en Cloud Reed

69. La Sakura s'enfronta amb en Cloud Reed

70. La Sakura i els seus veritables sentiments

[edita] Enllaços externs

Pàgina Oficial

Sakura CCS (Pàgina molt completa NO oficial en Català, Castellà, Anglès i Portuguès)

(Magnífica pàgina, molt completa, t'has de registrar primer. En castellà)