[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sabino Fernández Campo - Viquipèdia

Sabino Fernández Campo

De Viquipèdia

Sabino Fernández Campo, comte de Latores, ( Oviedo, Astúries 1918 ) és un militar espanyol.

[edita] Biografia

Va néixer el 17 de març de 1918 a la ciutat d'Oviedo, capital del Principat d'Astúries. Llicenciat en Dret per la Universitat d'Oviedo, posteriorment va ampliar els seus estudis al Industrial College dels Estats Units d'Amèrica i es va diplomar en economia de guerra. Al retornar a Espanya va ingressar a l'exèrcit on va arribar a ser Interventor General l'any 1980 i se li va concedir el títol honorífic de Tinent General.

Ha estat professor de l'Acadèmia d'Intervenció, membre d'honor de la Reial Acadèmia de Medicina d'Astúries i Lleó, de la Reial Acadèmia de Doctors, Censor de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques i acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació.

[edita] Activitat política

L'any 1975 va ser nomenat Sotssecretari de la Presidència del Govern a proposta del ministre Alfonso Osorio, i del Ministeri d'Informació i Turisme el 1976 en els governs de Carlos Arias Navarro. El 1977 va ser designat pel rei Joan Carles I Secretari General de la Casa Reial espanyola, càrrec que va ocupar fins el 1993, sent des de 1990 Cap de la Casa Reial en substitució del general Alfonso Armada.

L'any 1988 la Generalitat de Catalunya li concedí la Creu de Sant Jordi.

[edita] Enllaços externs