[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ryszard Kapuściński - Viquipèdia

Ryszard Kapuściński

De Viquipèdia

Ryszard Kapuściński l'any 1997
Ryszard Kapuściński l'any 1997

Ryszard Kapuscinski ( Pinsk, Bielorússia 1932 - Varsòvia, Polònia 2007) fou un periodista, escriptor i assagista polonès.

[edita] Biografia

Nasqué el 8 de març de 1932 a la població de Pinsk, que en aquell moment formava part de Polònia, i que avui dia està integrada a Bielorússia.

Després d'estudiar a la Universitat de Varsòvia i llicenciar-se en història i art, va decidir dedicar-se al periodisme, entrant a formar part de l'agència de premsa estatal polonesa amb la qual va viatjar arreu del món com a corresponsal de guerra, visitant les revolucions ocorregudes a Amèrica, Àsia i Europa. Al seu retorn a Polònia decidí denunciar el colonialisme europeu a l'Àfrica, cosa que el catapultà a l'èxit. En la seva faceta periodística ha col·laborat amb les prestigioses revistes i diaris Time, The New York Times i Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Des de 1962 ha compaginat les seves col·laboracions periodístiques amb l'activitat literària, alternant el seus escrits en llengua anglesa i llengua polonesa, i centrant els seus llibres en països i gent exòtica, apropant-los al públic en general.

L'any 2003 li fou concedit el Premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats juntament amb el teòleg peruà Gustavo Gutiérrez Merino.

Després d'una llarga malaltia, morí a Varsòvia el 23 de gener del 2007.

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Ryszard Kapuściński