[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Rosa d'Àustria-Toscana - Viquipèdia

Rosa d'Àustria-Toscana

De Viquipèdia

Rosa d'Àustria-Toscana, princesa de Württemberg (Parsch 1903 - Friedrichshafen 1983). Arxiduquessa d'Àustria i princesa d'Hongria, de Bohèmia i de Toscana amb el doble tractament d'altesa reial i imperial. Rosa pertanyia a la branca dels Habsburg que governà fins el 1860 el Gran Ducat de Toscana.

Nascuda a Parsch el dia 22 de setembre de 1906 essent filla de l'arxiduc Pere Ferran d'Àustria-Toscana i de la princesa Maria Cristina de Borbó-Dues Sicílies. Rosa era néta per via paterna del gran duc Ferran IV de Toscana i de la princesa Alícia de Borbó-Parma; mentre que per via materna era néta del príncep Alfons de Borbó-Dues Sicílies i de la princesa Antonieta de Borbó-Dues Sicílies.

El dia 1 d'agost de 1928 contragué matrimoni amb el príncep Felip de Württemberg, cap de la casa reial württemburguesa. Felip era fill del príncep Albert de Württemberg i de l'arxiduquessa Margarida d'Àustria. Felip ja havia estat casat amb l'arxiduquessa Helena d'Àustria-Toscana germana de l'arxiduquessa Rosa.

Felip i Rosa tingueren set fills:

  • SAR la princesa Helena de Württemberg, nada a Stuttgart el 1929. Es casà el 1961 al Castell d'Altshausen amb Federico Marchese Pallavicini.
  • SAR el príncep Lluís de Württemberg, nat a Stuttgart el 1930. Es casà en primres núpcies amb la baronessa Adelaïda von Bodman de qui es divorcià el 1970. En segones núpcies es casà a Múnic el 1972 amb Angelika Kiessig.
  • SAR la princesa Elisabet de Württemberg, nada a Stuttgart el 1933. Es casà al Castell d'Altshausen el 1958 amb el príncep Antoni de Borbó-Dues Sicílies.
  • SAR la princesa Maria Teresa de Württemberg, nada al Castell d'Altshausen el 1934. Es casà a la Catedral de Dreux el 1957 amb el príncep Enric d'Orleans de qui es divorcià el 1984. Fou creada duquessa de Montpensier.
  • SAR la princesa Maria Antonieta de Württemberg, nada al Castell d'Altshausen el 1937 i morta a Friedrichshafen el 2004.

Rosa morí a la localitat meridional de Friedrichshafen el dia 17 de setembre de 1983 a l'edat de 77 anys. El seu marit havia mort vuit anys abans.