[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Robert Hofstadter - Viquipèdia

Robert Hofstadter

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel de Física
(1961)

Robert Hofstadter ( Nova York, EUA 1915 - Palo Alto 1990 ) fou un físic i professor universitari nord-americà guardonat amb el Premi Nobel de Física l'any 1961.

[edita] Biografia

Va néixer a la ciutat de Nova York el 5 de febrer de 1915 en una família d'arrels jueves poloneses. Graduat en física i matemàtiques l'any 1935 pel City College of New York, es doctorà l'any 1938 per la Universitat de Princeton.

Morí el 17 de novembre de 1990 a la població californiana de Palo Alto. Fou pare del científic i filòsof Douglas Hofstadter.

[edita] Recerca científica

Professor de la Universitat de Stanford entre 1950 i 1985, les seves investigacions científiques se centraren en l'estructura dels nucleons. L'any 1961 compartí amb Rudolf Mößbauer, tot i que per treballs diferents, el Premi Nobel de Física pels seus estudis, pioners, sobre la dispersió de l'electró en els nuclis atòmics i pels seus descobriments relatius a l'estructura dels nucleons.

[edita] Enllaços externs


Aquest article sobre física és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.