[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Rudolf Mößbauer - Viquipèdia

Rudolf Mößbauer

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel de Física
(1961)

Rudolf Ludwig Mößbauer ( Munic, Alemanya 1929 ) és un físic i professor universitari alemany guardonat amb el Premi Nobel de Física l'any 1961.

[edita] Biografia

Va néixer el 31 de gener de 1929 a la ciutat alemanya de Munic. Llicenciat en física per la Universitat de Tecnologia de Munic, el 1961 va esdevenir professor de física a l'Institut de Tecnologia de Califòrnia.

[edita] Recerca científica

Durant la seva etapa estudiantil s'interessà en els raigs gamma, estudiant les seves transicions nuclears i descobrint l'any 1957 el que posteriorment s'anomenaria efecte Mößbauer.

L'any 1961 fou guardonat, al costat del físic nord-americà Robert Hofstadter, amb el Premi Nobel de Física pels seus treballs sobre l'absorció de radiació gamma.

[edita] Enllaços externs


Aquest article sobre física és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.