[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Pseudorhyncocyon - Viquipèdia

Pseudorhyncocyon

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Pseudorhyncocyon
Registre fòssil: Eocè
Manca una imatge
Manca una imatge


Estat de conservació
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Mammalia
Subclasse: Eutheria
Ordre: Leptictida
Família: Pseudorhyncocyonidae
Gènere: Pseudorhyncocyon
Filhol, 1892

Pseudorhyncocyon ("pseudo-morro de gos" en grec antic) és un gènere extingit de petits mamífers prehistòrics que forma part de la família Pseudorhyncocyonidae. Fou descrit per Henri Filhol el 1892 a partir d'un especimen de P. cayluxi que finalment acabà revelant-se com a Leptictidium ginsburgi després de l'anàlisi de Mathis (1989).[1]

Hi ha molt poc material conegut d'aquest gènere: un exemple n'és una molar superior trobada al jaciment de Perrière, França. El protocònid és gran i robust i està envoltat per un postcíngol bastant desenvolupat. El paracon i metacon d'aquesta molar estan molt més propers que en les espècies de Leptictidium trobades als jaciments del Carcí, i la separació que hi ha entre ells és menys profunda. No hi ha cap indici de mesostil (la cúspide mesiobucal d'una molar) en aquest fòssil, cosa que també l'allunya del gènere Leptictidium.[1] Aquest fòssil no ha estat atribuït a cap espècie en concret, i Mathis suggereix que es podria tractar d'una espècie ancestral als pseudorincoquiònids del Ludià superior.[1]

[edita] Bibliografia

  • Sigé, B. (1974). Pseudorhyncocyon cayluxi Filhol, 1892, insectivore géant des Phosphorites du Quercy.. 
  • Sigé, B. (1975). Insectivores primitifs de l'Eocène supérieur et Oligocène inférieur d'Europe occidentale. Apatemyidés et Leptictidés.. 
  • Sigé, B. (1978). La poche à phosphates de Sainte-Néboule (Lot) et sa faune de vertébrés du Ludien supérieur. Insectivores et Chiroptères. 

[edita] Referències

  1. 1,0 1,1 1,2 Mathis, C. (1989). «Quelques insectivores primitifs nouveaux de l'Eocène supérieur du sud de la France». Bulletin du Muséum national d'histoire naturelle de Paris 11: 33-64.