[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ouro Preto - Viquipèdia

Ouro Preto

De Viquipèdia

Ouro Preto
Estat Minas Gerais
Superfície 1245,1 km²
Població
Densitat de població
69 058 (2006)
55,5 ab/km²
Altitud 1179 m
Latitud 20º17'15" S
Longitud 43º30'29" O
Distància de Belo Horizonte 99 Km
Internet http://www.ouropreto.mg.gov.br
Mapa de la ciutat a Minas Gerais

Coordenades: 20° 23′ 08″ S 43° 30′ 29″ O Ouro Preto ("Or Negre") és un municipi brasiler de l'estat de Minas Gerais, famós per l a seva magnífica arquitectura del període colonial. La seva població estimada el 2004 era de 68.208 habitants, estant a una altitud de 1.179 m.

Va ser la primera ciutat brasilera a ser declarada per la UNESCO, Patrimoni de la Humanitat, l'any de 1980.

Panorama de la ciutat d'Ouro Preto.
Panorama de la ciutat d'Ouro Preto.

[edita] Economia

Malgrat que actualment l'economia d'Ouro Preto depen molt del turisme, hi ha també importants indústries metalúrgiques i de mineria a la ciutat, tals com l'Alcan - Alumínio do Brasil (la més important fàbrica d'alumini del país), la Companhia Vale do Rio Doce, i altres. Les principals activitats econòmiques són el turisme, la indústria de transformació i les reserves minerals del seu subsòl, tals com ferro, bauxita, manganès, talc i marbre.

Els minerals més importants són: l'or, la hematita, la dolomita, la turmalina, la pirita, la moscovita, el topazi i el topazi imperial, aquesta última només es troba a Ouro Preto.

[edita] Turisme

Església del Carme (do Carmo), a Ouro Preto.
Església del Carme (do Carmo), a Ouro Preto.

Malgrat tenir la major part dels atractius turístics en la seva arquitectura i la seva importància històrica, el municipi posseeix també un ric i variat ecosistema al seu entorn, amb una enorme àrea de bosc natiu gràcies a la protecció del sistema brasiler de parcs nacionals; el més recent d'aquests se situa a prop del districte de San Bartolomé.

Església de Sant Francesc d'Assís.
Església de Sant Francesc d'Assís.

Ouro Preto també destaca per la seva activitat cultural. Tots els anys se celebra el Festival d'Hivern de Ouro Preto i Mariana - Fórum das Artes (Forum de les Arts, al juliol) i el Fórum das Letras ("Forum de les Lletres", al novembre). A més d'aquests dos grans esdeveniments, compta amb una rica activitat cultural al llarg de tot l'any. El casc històric de la ciutat va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 1980.