[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Oficina de Relacions Meridionals - Viquipèdia

Oficina de Relacions Meridionals

De Viquipèdia

L'Oficina de Relacions Meridionals (ORM), fou una entitat creada a Barcelona l'any 1928 per a les relacions entre Catalunya i Occitània. El seu primer director fou Josep Carbonell i Gener (Sitges, 1897-1979), col·laborador de la Societat d'Estudis Occitans (1930) (després, Institut d'Estudis Occitans). Al seu si i amb l'ajuda puntual de la Generalitat de Catalunya es promogué la normativització de la llengua occitana duta a terme per Loís Alibèrt.

[edita] Bibliografia

  • El pensament panoccitanista (1904-2004) (pdf)
  • Lluís Fornés Pérez, El pensament panoccitanista (1904-2004) en les revistes Occitània, Oc, L’Amic de les Arts, Taula de Lletres Valencianes, Revista Occitana i Paraula d'Oc. Tesi doctoral dirigida per Emili Casanova.
  • Pere Grau, "El panoccitanisme dels anys trenta: l’intent de construir un projecte comú entre catalans i occitans". El contemporani, 14 (gener-maig 1998), p. 29-35.
  • Jordi Ventura i Subirats, Els catalans i l’occitanisme. Recull de textos aplegats i comentats per… Barcelona: Aportació Catalana, 1964. (Edicions d’aportació catalana; 8).