[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Nu Metal - Viquipèdia

Nu Metal

De Viquipèdia

El Nu metal (a vegades també anomenat Aggro-Metal, Nü Metal o Ñu Metal) és un subgènere musical surgit a mitjans dels anys 90 i influenciat sobretot per estils com: el Grunge, el Metal alternatiu, el Funk, el Rap i alguns subgèneres del Heavy metal, com el Thrash metal i el Groove metal.

La música Nu Metal engloba l'atmosfera el ritme i la textura per sobre de la melodia i la complexa instrumentació. Moltes vegades, les cancons de Nu metal utilitzen riffs rítmics i sincopads, tocats amb distorsionades guitarres elèctriques afinades en rangos baixos per a crear una música més fosca que la tradicional. Les bandes que van donarorigen al gènero Nu Metal van ser Korn (amb el seu àlbum homònim l'any 1994) i els Deftones amb el seu disc del 1995, Adrenaline.

[edita] Definició

Es diu Nu metal, perquè ve de New metal (Nou metal) per voler presentar una barreja de varis gèneres ja esmentats en el principi de l'article. En certes parts es denomina Aggro metal al Nu metal más agresiu (cridat) i menys rapejat (Korn, Deftones, Slipknot, Ill Niño, Mudvayne, etc.), per diferenciar-lo del Nu Metal menys agresiu i més relacionat amb el rap (Limp Bizkit, Linkin Park, P.O.D., Resorte,etc.) També es denomina a vegades com a Nu Metal, la banda System of a down, tot i que el seu estil de música tira més cap al Metal Alternatiu. Com curiositat, a Espanya molts cops també denominen a aquest gènere "chandal metal" (xandall metal), degut a la vestimenta que molts grups d'aquest estil solen portar.

Korn, fundadors del gènere
Korn, fundadors del gènere

El terme fou usat per primer cop en una resenya d'un concert de Coal Chamber a Italia l'any 1997. La categorizació d'artistes específics com “Nu metal” es difícil, un asumpte que es fa més evident en la comunitat online de fanàtics del metal tradicional que s'ofenen per aquest terme. El Nu Metal va com una barreja de diferents gèneres, per això la definició no es del tot sòlida. L'àlbum Meteora de Linkin Park, per exemple, és llistat com “alternatiu” a AOL Music Now i en tres gèneres diferents a Metacritic.

Com el seu estil no estava clarament definit, les bandes de Nu metal foren a molt sovint considerades dins d'altres gèneres. Per exemple, Korn y Slipknot entren en el Metal alternatiu, Limp Bizkit, Linkin Park i P.O.D. al rapcore i Disturbed al Hard rock.

Cal destacar el "recent" neixement del terme "Indie metal", en el que es troben grups com Rise against. Bàsicament qui utilitzen aquest terme ho fan per a diferenciar als "nu metalers" que vesteixen "jeans" ajustats en lloc de pantalons amples, no porten rastes o empleen guitarres i baixos d'aspecte "pop".