[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Slipknot - Viquipèdia

Slipknot

De Viquipèdia

Slipknot

Informació bàsica
Lloc d'origen Des Moines, Iowa, USA
Gènere Nü Metal
Anys en actiu 1995 – Present
Discogràfica Roadrunner Records
Membres de la banda
Sid Wilson,
Nathan "Joey" Jordison,
Paul Gray,
Chris Fehn,
James Root,
Craig "133" Jones,
Shawn "Clown" Crahan,
Mick Thompson,
Corey Taylor

Slipknot és un grup de música format per nou membres procedents de Des Moines, Iowa (EUA).

Formats el 1995 i actualment formen part de la discogràfica Roadrunner Records. EL grup ha tocat en molt escenaris com el festival Ozzfest (als EUA), i els seus àlbums i videos han estat premiats amb l'estatus de platí. El grup també ha estat premiat amb les nominacions als Grammy en "Millor grup de Heavy Metal" u "Millor artista de Hard Rock". L'any 2006 el grup va guanyar el Grammy gràcies al seu tema "Before I Forget" del seu últim disc fins el moment: Vol.3 The Subliminal Verses (2003).


[edita] Biografia

Aquest super provocatiu grup de metal alternatiu, provinents de Des Moines, Iowa (EUA), el seu rock impactant s'amaga darrera les mascares anònimes que lluïxen els seus components a l'escenari, amb vestimentes a joc. Fou creat per Shawn Crahan (percusió) y Paul Grey (baix). Al 1996, la primera formació de Slipknot va publicar el seu primer treball, gravat i distribuït de manera independent: Mate. Feed. Kill. Repeat. Els problemes pels que va passar el grup per arribar a fi de mes varen finalitzar amb la contractació de Roadrunner Records, una de les principals discogràfiques del metal. Poc després, cadascun dels nou membres que formaven el grup adoptaren un nombre de la sort per portar a les seves vestimentes. Juntament amb Crahan (nombre 6) i Grey (nombre 2), estaven el nombre 8 Corey Taylor (veu), el nombre 7 Mick Thompson (guitarra), el nombre 5 Craig Jones (samples), el nombre 4 James Root (guitarra), el nombre 3 Chris Fehn (percusió), el nombre 1 Joey Jordison (bateria) i el nombre 0 Sid Wilson (DJ).

Slipknot gravaren el seu segon disc, que portava el mateix títol que la banda, als estudis Indigo Ranch de Los Ángeles, California. El treball de la producció va ser a cura de Ross Robinson, va suposar una important millora respecte al caòtic disc de debut. També va portar a un reconeixement internacional de la banda amb una gira exhaustiva. Els singles extrets han estat "Wait and Bleed", "Surfacing" i "Split it Out". La consagració del grup va fer-se present gràcies al seu segon àlbum. També produit per Ross Robinson, que es va titular "Iowa" (que és l'estat americà d'on prové el grup). Va ser un àlbum agresiu i progressiu. Els singles extrets van ser "Left Behind" i "My Plague" (aquesta va ser inclosa a la banda sonora de la pel·lícula "Redisent Evil". Gràcies a tota aquesta fama, el grup es va decidir a gravar un DVD en directe a Londres (Disasterpieces) el 25 de Novembre de 2002. El seu últim treball, produït per Rick Rubin, data de l'any 2003. The Subliminal Verse Vol.3, fan una concepció de la seva música i podem trobar un estil bastant diferent del metall més brutal que els caracteritzava en treballs anteriors. Han estat criticats per passar-se a la música comercial, ja que el fet de trobar dues balades acústiques a l'àlbum, era un fet impensable per a molts. Els singles extrets han estat "Duality", "Vermilion", "Before I Forget" i "The Nameless". L'any 2006 van treure al mercat el que seria el seu primer àlbum oficial en directe "9.0 Live". La seva última novetat musical ha estat un nou DVD musical de nom "Voliminal: inside the Nine" (2006).

[edita] Discografia

  • Vol. 3: (The Subliminal Verses) (2003)
  • Iowa (2001)
  • Slipknot (1999)
  • Mate.Feed.Kill.Repeat. (1996)

[edita] Enllaços externs