[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Nova Orleans - Viquipèdia

Nova Orleans

De Viquipèdia

New Orleans
Bandera de Nova Orleans
País Estats Units
Estat Louisiana
Coordenades
 - Latitud:
 - Longitud

29° 57' 53’’ Nord
90° 4' 14’’ Est
Superfície 907 km²
Altitud 0 msnm
Població
 - Total (2004)
 - Densitat

454.853 hab.
973 hab./km²
Lema The crescent city (ciutat creixent)
Any de fundació 1718.
Alcalde Ray Nagin (PD)
Rius Mississippi
Pàgina oficial

Nova Orleans (en anglès New Orleans) és una ciutat de Louisiana (Estats Units d'Amèrica), situada al delta del Mississipí, amb una població de 484.674 habitants (2000) i 1.300.000 a l'aglomeració urbana. Fundada el 1717 per la Companyia de les Índies Occidentals en honor del duc d'Orleans, passà a mans espanyoles el 1763 i fou venuda als Estats Units el 1803.

És característic de la ciutat el Vieux Carré, o French Quarter, un barri situat entre Canal Street i Rampart Street, format per cases construïdes pels colons francesos, de dues o tres plantes, amb unes balconades de reixes abarrocades. El centre d'aquest barri és la famosa Bourbon Street, plena de bars nocturns, on avui en dia s'hi concentren les actuacions musicals. A Jackson Square hi ha la catedral de St. Louis, típica construcció del període colonial francès, de façana blanca. Lluny d'aquesta zona, al Garden District, hi ha les esplèndides mansions de l'aristocràcia esclavista nord-americana sorgida a partir de 1803. Clausurat per les autoritats el 1919 i actualment desaparegut, el barri de Storyville era famós pels seus prostíbuls (com la cèlebre House of the Rising Sun) i és on va néixer el jazz a la dècada de 1910-20. La ciutat és famosa també pel seu típic carnaval, l'anomenat Mardi Gras.

Barri francès (French Quarter) de Nova Orleans
Barri francès (French Quarter) de Nova Orleans

Són fills de Nova Orleans, entre d'altres, el trompetista i cantant de jazz Louis Armstrong (1901) i l'escriptor Truman Capote (1924).

L'estiu de 2005 la ciutat va ocupar les primeres planes de la premsa internacional arran de la destrucció causada pel pas de l'huracà Katrina per la ciutat.

[edita] Enllaços externs

Ajuntament de Nova Orleans Oficina de turisme de Nova Orleans

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
New Orleans