[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

North American Catalan Society - Viquipèdia

North American Catalan Society

De Viquipèdia

La Societat Catalana de Nord-Amèrica (North American Catalan Society o NACS) és una associació professional que agrupa els investigadors, els estudiants i també tota la gent, especialment dels Estats Units i del Canadà, que manifesti un cert interès sobre qualsevol aspecte de la cultura dels Països Catalans i la llengua catalana (literatura, lingüística, arts, història i filosofia , entre d'altres àmbits).

Va ser fundada el 1978, durant el Primer Col·loqui d'Estudis Catalans d'Amèrica del Nord (First Colloquium of Catalan Studies in North America) que es va realitzar a la Universitat d'Illinois a Urbana-Champaign) per Josep Roca i Pons. La NACS es dedica a fomentar i promoure els estudis del català i de la seva cultura a l'acadèmia Nord Americana. També publica la Catalan Review: International Journal of Catalan Culture.

El 1997, l'Institut d'Estudis Catalans i el govern català van atorgar a la NACS el prestigiós Premi Ramon Llull en recompensa pel seu paper en la promoció de la cultura catalana a nivell internacional. El 1998 la NACS va rebre la Creu de Sant Jordi. El seu president actual (per a 2007-2010) és Enric Bou, professor a la Universitat de Brown.

[edita] Enllaços externs

Pàgina web de la NACS