[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Nesprer japonès - Viquipèdia

Nesprer japonès

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Nesprer japonés
Fruits madurs
Fruits madurs
Classificació científica
Regne: Plantae
Divisió: Magnoliophyta
Classe: Magnoliopsida
Ordre: Rosales
Família: Rosaceae
Subfamília: Maloideae
Gènere: Eriobotrya
Espècie: E. japonica
Nom binomial
Eriobotrya japonica
(Thunb.) Lindl.

El nesprer japonés (Eriobotrya japonica), també anomenat nisprer, nespler, nyesprer o nyespler, és un arbre fruiter originari de la Xina i tradicionalment conreat al Japó. El nom del seu fruit és el mateix que el de l'espècie indoeuropea: nespra, nespro, nespla, nyespro, nyespra, nyespla o nispro. A Badalona i algunes localitats del Maresme el fruit s'anomena micaco, i micaquer l'arbre que en dóna.

Als Països Catalans es troben arbres disseminats sobretot en zones litorals (típic de molts patis a la ciutat de Barcelona) i és un conreu intensiu i especialitzat a la zona de Callosa d'en Sarrià al sud del País Valencià on hi ha una denominació d'origen d'aquest fruit.

[edita] Descripció

Arbre de fulles persistents enteres de cutícula gruixuda. Floreix d'octubre a febrer en ramells de flors blanques oloroses. Els fruits, primer verds, es tornen de tonalitats groga o taronja en madurar a la primavera. Dins hi ha una llavor marró relativament grossa.

[edita] Conreu

Per l'època en que floreix les glaçades poden matar la flor (l'arbre en canvi resisteix bé les glaçades) per això és arbre propi de zones de clima mediterrani càlid malgrat que per el gran període de florida pot donar alguns fruits en zones més fredes. Es conrea en secà i regadiu.

Podeu veure l'entrada corresponent d'aquest ésser viu dins el projecte Wikispecies
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Nesprer japonès