[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Namor - Viquipèdia

Namor

De Viquipèdia

Namor, també anomenat l'home submarí o el fill venjador (aquest apel·latiu li va ser donat prou temps abans de la seua afiliació a Els Venjadors). És un personatge de Marvel Comics, tot i que la seua creació precedeix a la dita empresa: va ser creat per Bill Everett per a l'editorial Timely, que molts anys després es convertiria en Marvel.

[edita] Història

La seua primera aparició va ser en la revista "Marvel Comics" 1 de l'esmentada editorial Timely, i en va ser un dels personatges més importants juntament amb la Torxa Humana original i el capità Amèrica. De fet, que Namor estiguera relacionat amb l'aigua i la Torxa amb el foc va donar peu a un dels primers crossovers entre personatges. Però, a pesar del seu èxit, Namor va ser oblidat juntament amb la major part dels primers superherois en acabar la Segona Guerra Mundial.

El personatge va ser recuperat anys després per Stan Lee i Jack Kirby, que amb Els 4 Fantàstics feien ressorgir el gènere. El seu retorn va tenir lloc en el número 4 de la dita publicació, i per a justificar l'absència editorial s'adduí que havia perdut la memòria i que creia ser un vagabund als barris baixos, fins que la Torxa Humana (no el personatge original, sinó el dels 4 Fantàstics) el va trobar i el va llançar a la mar, i va recuperar així la seua memòria i el seu poder.

Namor va ser també responsable de la reintroducció del capità Amèrica en l'Univers Marvel, en colpejar els gels del pol nord i desprendre'n un tros dins del qual el capità Amèrica es trobava congelat.

[edita] Poders

Namor és un mutant fill d'un ésser humà i una atlant, i com a tal posseeix poders diferents d'ambdues espècies. La seua força és molt superior fins i tot a la dels Atlants i posseeix una resistència increïble. A pesar d'això una prolongada absència de contacte amb l'aigua pot debilitar-lo molt i fins i tot matar-lo. També posseeix una longevitat superior, de fet té el mateix aspecte que en la 2a guerra mundial.

La seua pell és humana i no blavosa, pot volar gràcies a les ales dels seus turmells, i pot respirar indefinidament en aire o aigua per igual, tot i que estades prolongades en un d'ambdós mitjans li provoquen els "atacs de bogeria" pels quals és famós.

També posseeix l'habilitat de comunicar-se i controlar les criatures marines.